Destinasyon yemek imajı, destinasyon kişiliği, memnuniyet ve davranışsal niyet arasındaki ilişkilerin belirlenmesi: Hatay örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Aktaş, Ferzan
dc.contributor.author Keskin, Emrah
dc.date.accessioned 2022-05-10T08:35:45Z
dc.date.available 2022-05-10T08:35:45Z
dc.date.issued 2021-12-01
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/6472
dc.description.abstract Destinasyon yemek imajı bilişsel ve duyusal pek çok farklı faktörden etkilenerek oluşur ve destinasyondan bağımsız olarak olarak düşünülemez. Ziyaret sırasında deneyimlenen yemeklerin olumlu bir görünüm içerisinde algılanması (bölgeyi yansıtan, çeşitli, kaliteli, sağlıklı gibi) destinasyon kişilik ifadelerinin olumlu yönde gelişimi üzerinde etkili olmaktadır. Yürütülen bu çalışmada destinasyon yemek imajı, destinasyon kişiliği, memnuniyet ve davranışsal niyetler arasındaki ilişkiler incelenmiştir. Araştırma kapsamında ilk olarak literatür taraması yapılmış ve konuya ilişkin bulguların tespiti için anket tekniğinden yararlanılmıştır. Araştırma Evreni olarak çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış, gastronomi şehirlerinden birisi olan Hatay seçilmiştir. Araştırmanın örneklem grubunu Hatay bölgesini ziyaret eden ve yemek yeme deneyimde bulunmuş ziyaretçiler oluşturmaktadır. tr_TR
dc.description.abstract Destination food image is formed by being influenced by many different cognitive and sensory factors and cannot be thought of independently of the destination. The positive development of destination personality expressions is influenced by good perceptions of the meals encountered during the visit (representing the region, variety, high quality, healthful, etc.). The impacts of destination food image on the personality of the destination, as well as visitors' perceptions of the effects on satisfaction and behavioral intentions, were investigated in this study. Within the scope of the study, a literature review was undertaken initially, followed by a survey approach to determine the findings. Hatay has been chosen as the population of the study, one of the gastronomy cities that has hosted a great number of civilizations. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Kişilik tr_TR
dc.subject İmaj tr_TR
dc.subject Yemek imajı tr_TR
dc.subject Destinasyon kişiliği tr_TR
dc.subject Memnuniyet tr_TR
dc.subject Davranışsal niyet tr_TR
dc.subject Personality tr_TR
dc.subject İmage tr_TR
dc.subject Food image tr_TR
dc.subject Destination personality tr_TR
dc.subject Satisfaction tr_TR
dc.subject Behavioral intention tr_TR
dc.title Destinasyon yemek imajı, destinasyon kişiliği, memnuniyet ve davranışsal niyet arasındaki ilişkilerin belirlenmesi: Hatay örneği tr_TR
dc.title.alternative The relationships destination food i̇mage, destination personality, satisfaction and behavioral i̇ntention: The sample of Hatay tr_TR
dc.type masterThesis tr_TR
dc.relation.journal Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 46974 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster