Analitik ağ süreci ve promethee yöntemleri ile gıda sektöründeki orta ölçekli işletmeler için pazarlama stratejilerinin seçimi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Gür, Şeyda
dc.contributor.author Bedir, Neşet
dc.contributor.author Eren, Tamer
dc.date.accessioned 2021-11-12T13:05:08Z
dc.date.available 2021-11-12T13:05:08Z
dc.date.issued 2017-07-28
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/5732
dc.description.abstract Günümüzde işletmeler pazarlama stratejilerini belirlerken artan müşteri isteklerini ve yoğunlaşan rekabet koşullarını temel etken olarak görmektedirler. Pazarlama kaynaklarının etkin kullanılması belirleyici kısıt olarak değerlendirildiğinde işletme bulunduğu sektörde avantajlı konuma gelmektedir. Türkiye ekonomisinde önemli paya sahip olan gıda sektöründeki işletmelerde, pazarlama faaliyetlerinin işletme içerisindeki rolünün ön plana çıkmasında etkili olan birçok nokta vardır. Sektörün bulunduğu pazarda sahip olduğu rekabet pozisyonu, işletmenin güçlü ve zayıf yanları ile karşılaşmış oldukları tehditlere karşı duruşları ve müşterilere sunulan hizmet/ürün bu noktalardan bazılarıdır. Bu çalışmada gıda sektöründe bulunan işletmelerin pazarda avantajlı duruma gelmeleri ve müşteri kazanmaları için pazarlama strateji seçimi problemi ele alınmıştır. Analitik Ağ Süreci (AAS) ve PROMETHEE(-The Preference Ranking Organization Method For Enrichment Evaluation) yöntemleri bütünleşik olarak kullanılmıştır tr_TR
dc.description.abstract Today, while businesses are setting marketing strategies, they see increasing customer demand and intensified competition conditions as the main factors. When the effective use of marketing resources is considered as a determining constraint, it is advantageous position in the sector where the company is located. In the food sector, which has a significant share in the Turkish economy, there are many factors that are effective in the foreground of the role of marketing activities in the business. Competition position in the market where the sector is located, their stance against the threats they face with their strengths and weaknesses, and service / product offered to the customers are some of these points. In this study, the problem of choosing the marketing strategy for the customers in the food sector to get advantage in the market and to win the customers is discussed. Analytical Network Process (ANP) and PROMETHEE methods are used integrally. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Analitik ağ süreci tr_TR
dc.subject Gıda sektörü tr_TR
dc.subject Pazarlama stratejisi tr_TR
dc.subject Analytic network process tr_TR
dc.subject Food sector tr_TR
dc.subject Marketing strategy tr_TR
dc.title Analitik ağ süreci ve promethee yöntemleri ile gıda sektöründeki orta ölçekli işletmeler için pazarlama stratejilerinin seçimi tr_TR
dc.title.alternative Selection of marketing strategies with analytical network process and promethee method for medium sized business in food sector tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi tr_TR
dc.contributor.department Harran Üniversitesi/organize sanayi bölgesi meslek yüksekokulu/tekstil, giyim, ayakkabı ve deri bölümü/tekstil teknolojisi pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 301743 tr_TR
dc.identifier.volume 6 tr_TR
dc.identifier.issue 2 tr_TR
dc.identifier.startpage 79 tr_TR
dc.identifier.endpage 92 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster