Adana ili gastronomik kimliğinin destinasyon markalaşması açısından değerlendirilmesi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Dinler, Barış Vaiz
dc.contributor.author İlhan, İbrahim
dc.date.accessioned 2020-03-06T13:03:44Z
dc.date.available 2020-03-06T13:03:44Z
dc.date.issued 2019-12
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/515
dc.description.abstract Bu çalışmanın amacı destinasyonların sahip olduğu yerel gastronomik unsurların, destinasyonların markalaşma sürecindeki yerini anlamaktır. Bu amaca ulaşabilmek için, Türkiye'de geniş bir mutfak kültürüne sahip illerden biri olan Adana ili seçilmiştir. Yapılan yazın taramasında Adana ilinin destinasyon markalaşması süreci ile ilgili çalışmalar yer alsa da içinde barındırdığı gastronomik unsurların markalaşma sürecinde yerini belirleyen bir çalışmaya rastlanılmamıştır. Bu çalışma bu boşluğu giderme açısından önem arz etmektedir. Çalışmanın amaçlarına ulaşması için anket yönteminin kullanılması uygun görülmüştür. Hazırlanan anket formu, Adana ilinde düzenlenen "Adana Lezzet Festivaline" katılan ve "Adana Kebabı" deneyimleyen ziyaretçilere uygulanmıştır. Araştırmada 298 veri elde edilmiştir. Elde edilen veriler, frekans, yüzde, aritmetik ortalama, standart sapma, güvenilirlik ve kolerasyon analizlerine tabi tutulmuştur. Yapılan analizlerde; Adana ilinin destinasyon markalaşması algısının yüksek, Adana kebabının imaj algısının ise çok yüksek düzeyde olduğu ve Adana kebabının, Adana ilinin markalaşma süreciyle orta seviyede pozitif yönlü bir ilişkisi olduğu tespit edilmiştir. tr_TR
dc.description.abstract The aim of this study is to understand the local gastronomic elements of destinations in the branding process of destinations. To achieve this goal, Adana province, which has a large kitchen culture in Turkey is chosen. Although there are studies related to destination branding process of Adana province in the literature review, no study has been found to determine the place of gastronomic elements in the branding process. This study is important for eliminating this gap. In order to achieve the objectives of the study, it was deemed appropriate to use the questionnaire method. The questionnaire was applied to the visitors who participated in the "Adana Flavor Festival" and experienced, the one of the local gastronomical element called, "Adana Kebabı". 298 data were obtained in the study. The data obtained were subjected to frequency, percentage, arithmetic mean, standard deviation, reliability and correlation analysis. In the analyzes; It was found that the perception of destination branding of Adana province is high and the image perception of Adana kebab is very high and Adana kebab has a moderate positive relationship with the branding process of Adana province. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Destinasyon tr_TR
dc.subject Markalaşma tr_TR
dc.subject Yerel Gastronomi tr_TR
dc.subject Destination tr_TR
dc.subject Branding tr_TR
dc.subject Local Gastronomy tr_TR
dc.title Adana ili gastronomik kimliğinin destinasyon markalaşması açısından değerlendirilmesi tr_TR
dc.title.alternative Evaluation of gastronomic identity of adana in terms of destination branding tr_TR
dc.type masterThesis tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 33545 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster