Patates unu katkısının keklerin tekstürel özellikleri üzerine etkisi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Gerçekaslan, Kamil Emre
dc.contributor.author Seçen, Selçuk Mustafa
dc.date.accessioned 2021-09-23T07:24:54Z
dc.date.available 2021-09-23T07:24:54Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/5129
dc.description.abstract Bu çalışmada, Ülkemizde sadece Nevşehir’de üretilen patates ununun kek üretiminde kullanım imkânı ve kekin kalite kriterleri üzerine etkisi araştırılmıştır. Bu amaçla kek üretiminde kullanılacak buğday unu farklı oranlarda (% 0, 2.5, 5, 10, 20) patates unu ile ikame edilerek kullanılmıştır. Üretilen keklerde renk, hacim, pişme kaybı, hacim-simetri indeks değerleri ve tekstür analizi yapılmıştır. Araştırmada kullanılan patates unu Sakarya Tarım Ürünleri Üretme ve Değerlendirme A.Ş. (SATÜDAŞ) Nevşehir Patates Unu İşleme Fabrikasından temin edilmiştir. Kek üretiminde kullanılacak patates unu miktarının tüketici beğenilirliğini (özellikle sertlik ve hacim açısından) olumsuz etkilememesi adına %10’un üzerindeki seviyelerde kullanılmaması gerektiği sonucuna varılmıştır. tr_TR
dc.description.sponsorship Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, NEÜBAP16F23 tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject patates unu tr_TR
dc.subject kek tr_TR
dc.subject tekstür tr_TR
dc.subject kek nitelikleri tr_TR
dc.title Patates unu katkısının keklerin tekstürel özellikleri üzerine etkisi tr_TR
dc.title.alternative The effect of potato flour on the textural propertıes of cup cakes tr_TR
dc.type project tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü tr_TR
dc.contributor.authorID 41078 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster