BAZI BİTKİ UÇUCU YAĞLARININ ANTİBAKTERİYEL ETKİLERİNİN İNCELENMESİ

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Bülent, ZORLUGENÇ
dc.contributor.author Feyza, KIROĞLU ZORLUGENÇ
dc.contributor.author Kemal, ŞEN
dc.date.accessioned 2021-08-20T19:49:59Z
dc.date.available 2021-08-20T19:49:59Z
dc.date.issued 2021-08-20
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/4081
dc.description.abstract Uçucu yağlar, farklı bileşenleri içeren kompleks karışımlar olduklarından biyolojik etkileri yönünden de farklılıklar göstermektedirler. Etki dereceleri içerdikleri etken maddenin özelliğine bağlı olarak birçok uçucu yağ farklı antimikrobiyel etki gösterebilmektedir. Son yıllarda tüketici davranışlarında koruyucu gıda katkı maddelerine karşı hassasiyet artmıştır. Bu nedenle bu projede, bazı bitkilerden elde edilen uçucu yağların E.coli, Listeria ve Bacillus cinsi bakteriler üzerine antibakteriyel etkileri, disk difüzyon yöntemi kullanılarak belirlenmiştir. Kekik, zencefil ve biberiyeden elde edilen uçucu yağlarının test edilen bakterilere karşı antibakteriyel etkisinin olduğu belirlenmiştir. Nane ve kişnişten elde edilen uçucu yağların çalışmada kullanılan bakterilere karşı etkisi tespit edilememiştir. tr_TR
dc.description.sponsorship NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess tr_TR
dc.title BAZI BİTKİ UÇUCU YAĞLARININ ANTİBAKTERİYEL ETKİLERİNİN İNCELENMESİ tr_TR
dc.title.alternative INVESTIGATING ANTIBACTERIAL EFFECTS OF SOME PLANT ESSENTIAL OILS tr_TR
dc.type project tr_TR
dc.contributor.department NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster