Gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi alan üniversite öğrencilerinin kariyer beklentileri: Lisans öğrencilerine yönelik bir araştırma

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Aydemir, Durmuş Ali
dc.date.accessioned 2021-07-27T06:44:51Z
dc.date.available 2021-07-27T06:44:51Z
dc.date.issued 2019-12
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3904
dc.description.abstract Bu çalışmanın amacı, gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi alan lisans öğrencilerinin kariyer beklentilerini ölçmektir. Gastronominin her geçen gün önem kazanması, Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitiminin de yaygınlaşmasına sebep olmuştur. Türkiye de 2003 yılında başlayan Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitimi her geçen sene yaygınlaşarak, 2017 yılında 56 programı bulmuştur. Araştırmanın ana kütlesini, İç Anadolu Bölgesi‟nde bulunan devlet üniversitelerinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında eğitim gören lisans öğrencileri oluşturmaktadır. Anket yolu ile toplanan veriler istatiksel paket programlar yoluyla analiz edilmiştir. Öğrencilerin kariyer beklenti düzeylerinin, demografik özelliklerine göre farklılık gösterip göstermediğini tespit etmek amacıyla yapılan “t‟‟ testi ve “Anova‟‟ testi sonuçlarına göre; öğrencilerin cinsiyetleri ile kariyer beklentileri arasında anlamlı bir farklılık bulunmadığı tespit edilmiştir. Ortaöğretimde alan ile ilgili ders alma ve kariyer beklentileri arasında anlamlı bir farklılık bulunmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca öğrencilerin yaşadıkları coğrafi bölge değişkeni ile kariyer beklentileri arasında anlamlı bir farklılık bulunmadığı tespit edilmiştir. Öğrenim görülen sınıf, yaş ve ailenin aylık geliri değişkenleri ile kariyer beklentileri arasında anlamlı farklılıklar bulunduğu tespit edilmiştir. Yine yapılan “t” testi ve “Anova” testi sonuçlarına göre; Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında staj yapan öğrenciler ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında staj yapmayan öğrencilerin kariyer beklentileri arasında anlamlı farklılıklar bulunduğu tespit edilmiştir tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Journal of tourism and gastronomy studies tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Gastronomi tr_TR
dc.subject Eğitim tr_TR
dc.subject Gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi tr_TR
dc.subject Kariyer beklentisi tr_TR
dc.title Gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi alan üniversite öğrencilerinin kariyer beklentileri: Lisans öğrencilerine yönelik bir araştırma tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir üniversitesi Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/seyahat-turizm ve eğlence hizmetleri bölümü/turist rehberliği pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 204725 tr_TR
dc.identifier.startpage 3225 tr_TR
dc.identifier.endpage 3248 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster