Otel yöneticilerinin “helal otel” konsepti hakkındaki düşünceleri: Kapadokya’da bir araştırma

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Aydemir, Durmuş Ali
dc.date.accessioned 2021-07-27T06:43:44Z
dc.date.available 2021-07-27T06:43:44Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.uri https://www.researchgate.net/profile/Kuebra-Pektas/publication/344562887_Helal_Turizm%27de_Yeni_Bir_Kavram_Helal_Kruvaziyer/links/5f80593ba6fdccfd7b522cc4/Helal-Turizmde-Yeni-Bir-Kavram-Helal-Kruvaziyer.pdf#page=407
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3903
dc.description.abstract Amacı: Çalışmanın amacı, Kapadokya turistik bölgesindeki otel yöneticilerinin helal turizm ve helal otel konsepti hakkındaki düşüncelerini belirlemektir. Araştırma Yöntemi: Nitel araştırma yöntemlerinden, yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılarak veriler derlenmiştir. Kapadokya turistik bölgesinde yer alan turizm işletme belgeli, 4 ve 5 yıldızlı 17 otel işletmesinin yöneticilerine araştırmacılar tarafından belirlenen açık uçlu sorular yöneltilmiştir. Elde edilen veriler içerik analizine tâbi tutulmuş ve yorumlanmıştır. Bulgular: Araştırmada elde edilen bulgular, Kapadokya’da faaliyette bulunan otel yöneticilerinin “helal turizm”i dünyada hızla gelişen ve potansiyeli olan bir pazar olarak gördükleri, Kapadokya bölgesine olan talebi arttırmak için helal otel konseptine gerek olmadığı, işletmelerinde helal otel konseptine uygun düzenlemeler yapmayı ve helal otel sertifikası almayı düşünmedikleri, misafirlerin talepleri doğrultusunda otel odalarında seccade bulundurdukları, yine talep olduğunda toplantı salonlarını mescid haline dönüştürdükleri ve otel odalarında kıbleyi gösteren işarete yer verdikleridir. Sonuç ve öneriler: Kapadokya destinasyonunun mevcut pazar profili dikkate alındığında, helal turizm ve helal otel konseptinin mutlaka teşvik edilmesinin gerekmediği sonucuna varılabilir; otel yöneticilerinin görüşleri de bu yöndedir. Bölgede farklı zamanlarda nadiren ortaya çıkabilecek helal otel talebine cevap verecek, işletme sahip ve yöneticilerinin inançları ve iç pazarın talepleri doğrultusunda İslami usullere göre hizmet veren otel işletmeleri zaten mevcuttur. Kapadokya bölgesinde helal turizm talebi çok az olduğundan, bölgede faaliyette bulunan otel yöneticileri, helal otel konseptine ve helal otel sertifikası almaya olumlu bakmamaktadırlar. Bu sonuçlardan hareketle, helal otel yatırım ve uygulamalarının destinasyonun hedef pazarları doğrultusunda yapılması gerektiği gözden uzak tutulmamalıdır. Destinasyona olan mevcut talep yapısı ve talebin ne yönde geliştiğine dair veriler elde edilmeden helal otel yatırım ve işletmeciliğine girişmek anlamsız olacaktır. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Helal turizm tr_TR
dc.subject Helal otel tr_TR
dc.subject Kapadokya tr_TR
dc.title Otel yöneticilerinin “helal otel” konsepti hakkındaki düşünceleri: Kapadokya’da bir araştırma tr_TR
dc.title.alternative The thoughts of the hotel managers about the halal hotel concept: a research ın Cappadocıa tr_TR
dc.type conferenceObject tr_TR
dc.relation.journal 2 nd ınternatıonal halal tourısm congress / 04-06 aprıl 2019 / Antalya / Turkey tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir üniversitesi Ürgüp Sebahat ve Erol ToksözNevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat Ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/seyahat-turizm ve eğlence hizmetleri bölümü/turist rehberliği pr. turizm meslek yüksek okulu/seyahat-turizm ve eğlence hizmetleri bölümü/turist rehberliği pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 204725 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster