Destinasyon markalaşması: Turistlerin bakış açısından Kapadokya'nın markalaşma durumunun belirlenmesi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Gülecen, Gülşen
dc.contributor.author Eren, Duygu
dc.date.accessioned 2024-09-19T11:05:00Z
dc.date.available 2024-09-19T11:05:00Z
dc.date.issued 2024-06-01
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/8725
dc.description.abstract Bu çalışmanın amacı, Türkiye'nin kültür turizmi açısından en önemli destinasyonlarından biri olan Kapadokya'yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin Kapadokya destinasyonunu bir marka olarak algılamalarının tespit edilmesidir. Bu amaca yönelik olarak, Çekirdek Kapadokya olarak bilinen ve peribacalarının en yoğun şekilde gözlemlendiği Uçhisar, Göreme, Avanos, Ürgüp, Derinkuyu, Kaymaklı ve Ihlara (Ahiler Kalkınma Ajansı, ahika.gov.tr: 22) bölgelerini ziyaret eden yerli ve yabancı turistler çalışmanın örneklemini oluşturmaktadır. Araştırmaya katkı sağlayan turistler belirlenirken kolayda örnekleme yönteminden faydalanılmıştır. Kolayda örnekleme, araştırmanın amacı göz önünde bulundurularak katılımcıların uygunluklarına göre seçildiği bir yöntemdir. Çalışma için gerekli olan veriler, örneklem üzerinden yüz yüze uygulanan anket tekniği ile toplanmıştır. Elde edilen anketler, betimsel analiz yöntemi ile analiz edilmiştir. Araştırma sonrasında elde edilen bulgulara göre, Kapadokya'nın bir destinasyon markası olarak algılandığı sonucuna ulaşılmıştır. Kapadokya Bölgesi'nde destinasyon markalaşmasının turistler açısından ele alındığı bir çalışmaya ulusal ve uluslararası literatürde rastlanmaması, çalışmayı özgün kılacak ve gelecek çalışmalar için alan yazınına katkı sağlayacaktır. tr_TR
dc.description.abstract The aim of this study is to determine how domestic and international tourists perceive Cappadocia, one of Turkey's most important cultural tourism destinations, as a brand. For this purpose, domestic and international tourists visiting the regions known as Core Cappadocia, where fairy chimneys are most densely observed Uçhisar, Göreme, Avanos, Ürgüp, Derinkuyu, Kaymaklı, and Ihlara (Ahiler Development Agency, ahika.gov.tr: 22) constitute the sample of the study. Convenience sampling method was used in selecting the tourists contributing to the research. Convenience sampling is a method where participants are selected based on their suitability, considering the purpose of the research. The data required for the study were collected through face-to-face surveys conducted with the sample. The collected surveys were analyzed using descriptive analysis method. According to the findings obtained from the research, it was concluded that Cappadocia is perceived as a destination brand. The absence of a study in the national and international literature that addresses destination branding in Cappadocia from the perspective of tourists will make this study unique and contribute to the literature for future research. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Marka tr_TR
dc.subject Destinasyon tr_TR
dc.subject Destinasyon markalaşması tr_TR
dc.subject Kapadokya tr_TR
dc.subject Brand tr_TR
dc.subject Destinasion tr_TR
dc.subject Destinasion branding tr_TR
dc.subject Cappadocia tr_TR
dc.title Destinasyon markalaşması: Turistlerin bakış açısından Kapadokya'nın markalaşma durumunun belirlenmesi tr_TR
dc.title.alternative Destinasion branding: Determining the branding status of Cappadocia region from the perspective of tourists tr_TR
dc.type masterThesis tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm işletmeciliği bölümü/turizm işletmeciliği anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 58873 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster