Sosyal medyada restoran imajı: Kapadokya örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Erol, Günay
dc.contributor.author Örgün, Emrah
dc.contributor.author Keskin, Emrah
dc.date.accessioned 2022-10-11T06:44:40Z
dc.date.available 2022-10-11T06:44:40Z
dc.date.issued 2019-12
dc.identifier.uri https://www.jotags.org/2019/vol7_issue4_article53.pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/7620
dc.description.abstract Sosyal medya ağlarının gelişmesi ve insanların ihtiyaçlarının çeşitlenmesi insanların sosyal medyaya olan ilgisini de artırmıştır. Hemen hemen her ihtiyaçta olduğu gibi insanlar yeme içme ihtiyaçlarını gidermek amacıyla da sosyal medyadan faydalanarak restoran tercihlerini belirlemeye başlamışlardır. Bu nedenle restoranların imajı ile ilgili sosyal medyada yer alan bilgiler müşteri davranışları üzerinde olumlu veya olumsuz yönde etkili olabilmektedir. Bu çalışmanın amacı Kapadokya bölgesindeki restoranların sosyal medyadaki imajını belirlemektir. Bu amaçla TripAdvisor’daki yerli ve yabancı turistlerin restoranlar hakkındaki yorumları içerik analizi yöntemi ile incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre restoranın yemek kalitesi, personel davranışları, iç tasarımı ve dizaynı en fazla olumlu yoruma sahip değişkenler olarak belirlenmiştir. Ayrıca yabancı kullanıcıların yerli kullanıcılara göre daha fazla olumlu yorum yaptığı ve restoranlara daha fazla puan verdiği belirlenmiştir. Genel olarak restoran imajına yönelik değişkenlerin çok iyinin üzerinde değerlendirilmiştir. Çalışmada restoranlara ve işletmelerin sosyal medya kullanımına ilişkin öneriler sunulmuştur. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.relation.isversionof DOI: 10.21325/jotags.2019.529 tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Sosyal medya tr_TR
dc.subject Kapadokya tr_TR
dc.subject Restoran imajı tr_TR
dc.title Sosyal medyada restoran imajı: Kapadokya örneği tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Journal of Tourism and Gastronomy Studies tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/seyahat-turizm ve eğlence hizmetleri bölümü/turizm ve seyahat hizmetleri pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 113499 tr_TR
dc.identifier.volume 7 tr_TR
dc.identifier.issue 4 tr_TR
dc.identifier.startpage 3290 tr_TR
dc.identifier.endpage 3302 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster