dc.contributor.author |
Erol, Günay |
|
dc.contributor.author |
Örgün, Emrah |
|
dc.contributor.author |
Keskin, Emrah |
|
dc.date.accessioned |
2022-10-11T06:44:40Z |
|
dc.date.available |
2022-10-11T06:44:40Z |
|
dc.date.issued |
2019-12 |
|
dc.identifier.uri |
https://www.jotags.org/2019/vol7_issue4_article53.pdf |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/7620 |
|
dc.description.abstract |
Sosyal medya ağlarının gelişmesi ve insanların ihtiyaçlarının çeşitlenmesi insanların sosyal
medyaya olan ilgisini de artırmıştır. Hemen hemen her ihtiyaçta olduğu gibi insanlar yeme
içme ihtiyaçlarını gidermek amacıyla da sosyal medyadan faydalanarak restoran tercihlerini
belirlemeye başlamışlardır. Bu nedenle restoranların imajı ile ilgili sosyal medyada yer alan
bilgiler müşteri davranışları üzerinde olumlu veya olumsuz yönde etkili olabilmektedir. Bu
çalışmanın amacı Kapadokya bölgesindeki restoranların sosyal medyadaki imajını
belirlemektir. Bu amaçla TripAdvisor’daki yerli ve yabancı turistlerin restoranlar
hakkındaki yorumları içerik analizi yöntemi ile incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre
restoranın yemek kalitesi, personel davranışları, iç tasarımı ve dizaynı en fazla olumlu
yoruma sahip değişkenler olarak belirlenmiştir. Ayrıca yabancı kullanıcıların yerli
kullanıcılara göre daha fazla olumlu yorum yaptığı ve restoranlara daha fazla puan verdiği
belirlenmiştir. Genel olarak restoran imajına yönelik değişkenlerin çok iyinin üzerinde
değerlendirilmiştir. Çalışmada restoranlara ve işletmelerin sosyal medya kullanımına ilişkin
öneriler sunulmuştur. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.relation.isversionof |
DOI: 10.21325/jotags.2019.529 |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Sosyal medya |
tr_TR |
dc.subject |
Kapadokya |
tr_TR |
dc.subject |
Restoran imajı |
tr_TR |
dc.title |
Sosyal medyada restoran imajı: Kapadokya örneği |
tr_TR |
dc.type |
article |
tr_TR |
dc.relation.journal |
Journal of Tourism and Gastronomy Studies |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/seyahat-turizm ve eğlence hizmetleri bölümü/turizm ve seyahat hizmetleri pr. |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
113499 |
tr_TR |
dc.identifier.volume |
7 |
tr_TR |
dc.identifier.issue |
4 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
3290 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
3302 |
tr_TR |