dc.contributor.author |
Akün, Suzan Elif |
|
dc.contributor.author |
Kökbaş, Umut |
|
dc.date.accessioned |
2022-06-15T14:03:56Z |
|
dc.date.available |
2022-06-15T14:03:56Z |
|
dc.date.issued |
2021-06-30 |
|
dc.identifier.uri |
https://dergipark.org.tr/en/pub/aktd/issue/62990/775730 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/6971 |
|
dc.description.abstract |
Bakterilerden insanlara birçok canlı organizmaları için antimikrobiyal peptidleri üretmektedir. Bakterilerin antibiyotiklere karşı gösterdiği direncin durdurulamaz boyuta gelmesinden sonra bakterilere karşı yeni nesil bir çözüm arayışına gidilmiştir. Bu çözüm arayışında antimikrobiyal peptidlerle yapılan çalışmalarda umut verici sonuçlar alınmıştır. Daha istenilen popülariteye ulaşılamasa da dirençli bakteriler karşısında antimikrobiyal peptidlerle istenilen sonuçlara ulaşılması umulmaktadır. Bu peptidler yediğimiz birçok gıdada doğal gıda koruyucusu olarak çok yaygın kullanılmasından antimikrobiyal kumaş geliştirilmesine kadar geniş bir alanda kullanılmaktadır. Şimdiden kanser dahil birçok hastalığa deva olabileceği klinik araştırmalarla ortaya konulmuştur. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Çukurova Üniversitesi |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Antibiyotik direnci |
tr_TR |
dc.subject |
Antimikrobiyal peptid |
tr_TR |
dc.subject |
Bakteri |
tr_TR |
dc.title |
Antimikrobiyal peptidler ve tıpta kullanım alanları |
tr_TR |
dc.title.alternative |
Antimicrobial peptides and their medical applications |
tr_TR |
dc.type |
article |
tr_TR |
dc.relation.journal |
Arşiv Kaynak Tarama Dergisi |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/diş hekimliği fakültesi/temel bilimler bölümü/temel tıp bilimleri anabilim dalı |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
158848 |
tr_TR |
dc.identifier.volume |
30 |
tr_TR |
dc.identifier.issue |
2 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
53 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
58 |
tr_TR |