dc.contributor.author |
Aydın, Şule |
|
dc.contributor.author |
Keskin, Emrah |
|
dc.contributor.author |
Aydemir, Durmuş Ali |
|
dc.date.accessioned |
2022-06-15T13:42:48Z |
|
dc.date.available |
2022-06-15T13:42:48Z |
|
dc.date.issued |
2021 |
|
dc.identifier.citation |
Aydın, Ş., Keskin, E., & Aydemir, D. A. (2021). Türk mutfağının uluslararası bilinirliğindeki engeller ve aşçıların konu hakkındaki görüşleri. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9 (1), 470-487. |
tr_TR |
dc.identifier.uri |
https://jotags.org/2021/vol9_issue1_article26.pdf |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/6944 |
|
dc.description.abstract |
Bu çalışmanın amacı Türk mutfağının uluslararası bilinirliğindeki engelleri aşçıların
görüşleri çerçevesinde değerlendirmektir. Çalışmada Türk mutfağının uluslararası
bilinirliğinin önündeki engelleri tespit etmek için nitel araştırma yöntemlerinden birisi olan
durum/vaka araştırması deseni kullanılmıştır. Çalışma verilerini toplamak için nitel
araştırmalarda sıklıkla kullanılan mülakat/görüşme tekniğinden yararlanılmıştır.
Görüşmelerden elde edilen veriler MAXQDA programı yardımıyla analiz edilmiştir.
Çalışmadan elde edilen bulgulara göre, Türk mutfağının bilinirliğinin önündeki en büyük
engellerin tanıtım eksikliği ve reklam yetersizliği olduğu belirlenmiştir. Bunun yanı sıra
yiyecek içecek işletmelerinin menülerinde Türk mutfağına özgü yemeklere yeterince yer
verilmediği ve markalaşmanın yetersiz olduğu çalışmadan elde edilen diğer bulgulardır.
Çalışma sonunda Türk mutfağının uluslararası bilinirliğini artırmak için uluslararası yemek
yarışmaları ve fuarlara katılım sağlanması, ülke tanıtım filmleri ve kitapçıklarında mutfak
kültürüne daha fazla yer verilmesi ve gastronomi rotalarının oluşturulmasının gerekli
olduğu yönünde önerilerde bulunulmuştur. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Journal of Tourism and Gastronomy Studies |
tr_TR |
dc.relation.isversionof |
https://dx.doi.org/10.21325/jotags.2021.799 |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Türk mutfağı |
tr_TR |
dc.subject |
Mutfak kültürü |
tr_TR |
dc.subject |
Tanıtım |
tr_TR |
dc.subject |
Bilinirlik |
tr_TR |
dc.subject |
Turkish cuisine |
tr_TR |
dc.subject |
Cuisine culture |
tr_TR |
dc.subject |
Promotion |
tr_TR |
dc.subject |
Recognition |
tr_TR |
dc.title |
Türk mutfağının uluslararası bilinirliğindeki engeller ve aşçıların konu hakkındaki görüşleri |
tr_TR |
dc.title.alternative |
(The Obstacles Regarding the International Recognition of Turkish Cuisine and the Related Viewpoints of Cooks) |
tr_TR |
dc.type |
article |
tr_TR |
dc.relation.journal |
Journal of Tourism and Gastronomy Studies |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
59459 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
0000-0002-8760-643X |
tr_TR |
dc.identifier.volume |
9 |
tr_TR |
dc.identifier.issue |
1 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
470 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
487 |
tr_TR |