Türk mutfağının uluslararası bilinirliğindeki engeller ve aşçıların konu hakkındaki görüşleri

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Aydın, Şule
dc.contributor.author Keskin, Emrah
dc.contributor.author Aydemir, Durmuş Ali
dc.date.accessioned 2022-06-15T13:42:48Z
dc.date.available 2022-06-15T13:42:48Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation Aydın, Ş., Keskin, E., & Aydemir, D. A. (2021). Türk mutfağının uluslararası bilinirliğindeki engeller ve aşçıların konu hakkındaki görüşleri. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9 (1), 470-487. tr_TR
dc.identifier.uri https://jotags.org/2021/vol9_issue1_article26.pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/6944
dc.description.abstract Bu çalışmanın amacı Türk mutfağının uluslararası bilinirliğindeki engelleri aşçıların görüşleri çerçevesinde değerlendirmektir. Çalışmada Türk mutfağının uluslararası bilinirliğinin önündeki engelleri tespit etmek için nitel araştırma yöntemlerinden birisi olan durum/vaka araştırması deseni kullanılmıştır. Çalışma verilerini toplamak için nitel araştırmalarda sıklıkla kullanılan mülakat/görüşme tekniğinden yararlanılmıştır. Görüşmelerden elde edilen veriler MAXQDA programı yardımıyla analiz edilmiştir. Çalışmadan elde edilen bulgulara göre, Türk mutfağının bilinirliğinin önündeki en büyük engellerin tanıtım eksikliği ve reklam yetersizliği olduğu belirlenmiştir. Bunun yanı sıra yiyecek içecek işletmelerinin menülerinde Türk mutfağına özgü yemeklere yeterince yer verilmediği ve markalaşmanın yetersiz olduğu çalışmadan elde edilen diğer bulgulardır. Çalışma sonunda Türk mutfağının uluslararası bilinirliğini artırmak için uluslararası yemek yarışmaları ve fuarlara katılım sağlanması, ülke tanıtım filmleri ve kitapçıklarında mutfak kültürüne daha fazla yer verilmesi ve gastronomi rotalarının oluşturulmasının gerekli olduğu yönünde önerilerde bulunulmuştur. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Journal of Tourism and Gastronomy Studies tr_TR
dc.relation.isversionof https://dx.doi.org/10.21325/jotags.2021.799 tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Türk mutfağı tr_TR
dc.subject Mutfak kültürü tr_TR
dc.subject Tanıtım tr_TR
dc.subject Bilinirlik tr_TR
dc.subject Turkish cuisine tr_TR
dc.subject Cuisine culture tr_TR
dc.subject Promotion tr_TR
dc.subject Recognition tr_TR
dc.title Türk mutfağının uluslararası bilinirliğindeki engeller ve aşçıların konu hakkındaki görüşleri tr_TR
dc.title.alternative (The Obstacles Regarding the International Recognition of Turkish Cuisine and the Related Viewpoints of Cooks) tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Journal of Tourism and Gastronomy Studies tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü tr_TR
dc.contributor.authorID 59459 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0002-8760-643X tr_TR
dc.identifier.volume 9 tr_TR
dc.identifier.issue 1 tr_TR
dc.identifier.startpage 470 tr_TR
dc.identifier.endpage 487 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster