dc.contributor.author |
Özer, Osman |
|
dc.date.accessioned |
2022-01-18T13:29:54Z |
|
dc.date.available |
2022-01-18T13:29:54Z |
|
dc.date.issued |
2020-07-30 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/6312 |
|
dc.description.abstract |
Günümüzde etkinlik düzenleyenler açısından, düzenli gelir elde edilmesi, katılımcı sayılarındaki artış
nedeniyle kongre ve sempozyum düzenlemeye olan ilgi artmıştır. Bu durum etkinlik düzenleyicilerini, yüksek
katılımcı sayılarına ulaşmak için başarılı organizasyonlar yapmaya ve etkinlikleri çeşitlendirmeye
yönlendirmiştir. Uygulamalı Gastronomi Kongresi’nin yapılan diğer aşçılık, gastronomi ve mutfak sanatları
kongre, sempozyum ve benzerlerinden hedefi ve farkı, alandaki akademisyenlerin yaptıkları çalışmaları
kendilerinin uygulama yaparak katılımcılara anlatmaları olacaktır. Yapılan çalışmalar fotoğraflanarak renkli bir
bildiri kitabı veya dosyası hazırlanabilecektir. Amacına uygun olarak uygulamacı akademisyenler yetilerini ve
çalışmalarını uygulamalı olarak sunum yapabileceklerdir. Böylelikle öncelikle akademisyenler teorik ve pratik
bilgilerini artırabileceklerdir. Artırılmış olan bilgi birikimleriyle öğrencilerine ve bilim dünyasına daha fazla
katkıda bulunabileceklerdir. Çalışmada, üniversite ile özel sektör (sanayi) işbirliği kapsamında yapılabilecek
inovatif bir çalışma olabilecek Uygulamalı Gastronomi Kongresi kavramının önemi üzerinde durulmuş,
inovasyon, gastronomi, kongre, konferans, aşçılık ve yemek kültürü üzerinde detaylı bir literatür taraması
yapılarak, üniversite ile özel sektör işbirliği açısından son derece önemli olan kongre, konferansların ve
sempozyum turizmdeki önemi incelenmiştir. Yapılan bu çalışmayla beraber patent başvurusu yapılarak yeni
bir inovatif kongre tarzının doğuşuna yardımcı olarak bundan ekonomik beklentileri hayata geçirmek
amaçlanmıştır. |
tr_TR |
dc.description.abstract |
Nowadays, the interest in organizing congresses and symposiums has increased due to regular income
generation and increase in the number of participants in terms of organizers. This situation has directed the
event organizers to make successful organizations and to diversify the events to reach high number of
participants. The aim and difference of the Applied Gastronomy Congress from other cookery, gastronomy
and culinary arts congresses, symposiums and the like will be that the academicians in the field will explain
their work to the participants. A colorful paper book or file can be prepared by photographing the studies.
Practitioner academics will be able to present their skills and studies in a practical way, in line with their goals.
Thus, academicians will be able to increase their theoretical and practical knowledge. With their increased
knowledge, they will be able to contribute to their students and the scientific world. In this study, the
importance of the concept of Applied Gastronomy Congress, which can be an innovative study that can be
carried out within the scope of private sector (industry) collaboration with the university, was emphasized, and
a detailed literature review on innovation, gastronomy, congress, conference, cookery and food culture was
carried out in terms of cooperation with the university. The importance of congresses, conferences and
symposium in tourism are examined. With this study, it was aimed to realize the economic expectations by
helping the birth of a new innovative congress style by making a patent application. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Uygulamalı gastronomi kongresi |
tr_TR |
dc.subject |
Uygulamalı aşçılık kongresi |
tr_TR |
dc.subject |
Uygulamalı mutfak sanatları kongresi |
tr_TR |
dc.subject |
Uygulamalı aşçılık gastronomi ve mutfak sanatları kongresi |
tr_TR |
dc.subject |
İnovasyon |
tr_TR |
dc.subject |
Practical gastronomy congress |
tr_TR |
dc.subject |
Practical culinary congress |
tr_TR |
dc.subject |
Practical culinary arts congress |
tr_TR |
dc.subject |
Practical culinary gastronomy and culinary arts congress |
tr_TR |
dc.subject |
Innovation |
tr_TR |
dc.title |
Gastronomi kongrelerinde inovasyon ve verimliliklerini etkileyen faktörlerin analizi: Uygulamalı gastronomi kongresi |
tr_TR |
dc.title.alternative |
Analysis of factors affecting thei r innovation and efficiency in gastronomy congresses: Practical gastronomy congress |
tr_TR |
dc.type |
article |
tr_TR |
dc.relation.journal |
Turizm Araştırmaları Enstitüsü Dergisi |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
0000 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
0000-0001-8543-0664 |
tr_TR |
dc.identifier.volume |
1 |
tr_TR |
dc.identifier.issue |
1 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
1 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
14 |
tr_TR |