Mutfaklarda kullanılan otomasyon sistemleri

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Özen, İbrahim Akın
dc.date.accessioned 2021-11-23T14:08:16Z
dc.date.available 2021-11-23T14:08:16Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation ÖZEN İBRAHİM AKIN (2021) Konaklama ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak Yönetimi, Bölüm adı:(Mutfaklarda Kullanılan Otomasyon Sistemleri) (2021)., ÖZEN İBRAHİM AKIN, Detay Yayıncılık, Editör: Buyruk, Lütfi, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 224, ISBN:978-605-254-457-0, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 7251926) tr_TR
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/5829
dc.description.abstract Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki (BİT) gelişmeler, yiyecek içecek işletme-lerinin iş süreçlerini ve iş yapma tekniklerini önemli ölçüde değiştirmekte-dir. Geçmişte kâğıt ve kalemle yürütülen sipariş, stok yönetimi, ödeme, fatura ve tedarik gibi rutin işlemler günümüzde, BİT’ler sayesinde daha hızlı, ucuza ve doğru bir şekilde yapılabilmektedir. BİT’ler donanım, yazı-lım, veri tabanı, ağ ve iletişim teknolojileri olmak üzere dört temel unsur-dan oluşmaktadır. Donanım; bir bilgi ve iletişim sisteminde giriş, işleme ve çıkış faaliyetleri için kullanılan fiziksel cihazlardır. Farklı boyutlarda ve şekillerde, farklı giriş ve çıkış aygıtlarına sahip olabilir. Yazılım; bir bilgi sisteminde bilgisayar bileşenlerini kontrol ve koordine etmek için önceden detaylı olarak hazırlanmış komutlardan ibarettir. Veri tabanı; fiziksel sak-lama ünitelerinde verinin organizasyonu ve yönetilmesini sağlayan yazı-lımlardır. Ağ ve iletişim teknolojisi; verinin fiziksel olarak bir yerden diğer bir yere iletilmesi, farklı donanımlar ile bağlantı yapılabilmesi için gerekli yazılım ve donanımlardır. Bilgisayarlar ve iletişim aygıtları, ses, resim, görüntü ve veri paylaşmak için bir ağ üzerinde bağlanabilir. Ağ; veri veya yazıcı gibi bilgisayar kaynaklarını paylaşmak için iki veya daha fazla bilgi-sayarın birbiri ile bir şekilde bağlanmasıdır. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Detay Yayıncılık tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/restrictedAccess tr_TR
dc.subject Mutfak otomasyon sistemleri tr_TR
dc.title Mutfaklarda kullanılan otomasyon sistemleri tr_TR
dc.type bookPart tr_TR
dc.relation.journal Konaklama ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak Yönetimi tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm rehberliği bölümü/turizm rehberliği anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 37095 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster