dc.contributor.author |
Ulukapı, Kamile |
|
dc.contributor.author |
Şener, Sevinç |
|
dc.date.accessioned |
2021-11-12T13:02:16Z |
|
dc.date.available |
2021-11-12T13:02:16Z |
|
dc.date.issued |
2017-12-21 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/5716 |
|
dc.description.abstract |
Genel olarak Akdeniz iklimine sahip olan Antalya ili zengin tür çeşitliliğine sahiptir. Antalya ilindeki tarım alanları ve bitkisel
üretim değerleri Türkiye geneli içerisinde önemli bir yer tutmaktadır. Topografik yapısı ve iklim özellikleri sebebiyle organik
bitkisel üretim açısından avantajlara sahip olan ilde, organik bitkisel üretim konvansiyonel üretim ile rekabet edememekte ve
organik bitkisel üretim rakamlarının hayli düşük olduğu görülmektedir. Bu derlemede, öncelikle Dünya'da ve Türkiye'de yapılan
organik bitkisel üretim irdelenmiş, Antalya ilinin mevcut durumu ve potansiyeli ortaya konulmuş, üretimin arttırılması için çözüm
önerileri sunulmuştur. |
tr_TR |
dc.description.abstract |
Being situated in the zone of Mediterranean climate, Antalya has a wide range of bio-diversity. The agricultural fields and plant
production values have reserved a significant place when to be compared with the general values of Turkey. Though Antalya bears
some advantages in terms of organic plant production because of its topographic structure and climatic characteristics, it is easily
observed that the organic plant production in Antalya cannot compete with the conventional production, and that the figures of
organic plant production are too low. Throughout this review, the organic plant production in Turkey and the whole world has been
firstly examined, and then the current situation and potential of Antalya has been covered, and some suggestions of solution have
been presented accordingly. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Antalya |
tr_TR |
dc.subject |
Organik ürün |
tr_TR |
dc.subject |
Sürdürülebilirlik |
tr_TR |
dc.subject |
Tarım |
tr_TR |
dc.subject |
Organic product |
tr_TR |
dc.subject |
Sustainability |
tr_TR |
dc.subject |
Agriculture |
tr_TR |
dc.title |
Antalya ilinin organik bitkisel üretim potansiyelinin dünya ve Türkiye ile kıyaslanması ve gelişmesine yönelik öneriler |
tr_TR |
dc.title.alternative |
The comparison of organic plant production potential in the province of Antalya with Turkey and the world, and some suggestions on the development of this potential |
tr_TR |
dc.type |
article |
tr_TR |
dc.relation.journal |
Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Akdeniz Üniversitesi/teknik bilimler meslek yüksekokulu/bitkisel ve hayvansal üretim bölümü/organik tarım pr. |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
205531 |
tr_TR |
dc.identifier.volume |
6 |
tr_TR |
dc.identifier.issue |
Özel Sayı |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
271 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
279 |
tr_TR |