Türk kahvesi tüketilen mekânların seçimini etkileyen faktörlerin belirlenmesi: Nevşehir örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Çakırbaş, Ali
dc.contributor.author Acar, Neşe
dc.contributor.author Çizmeci, Bülent
dc.date.accessioned 2021-09-14T07:01:32Z
dc.date.available 2021-09-14T07:01:32Z
dc.date.issued 2019-01
dc.identifier.citation Acar, N., C¸ akırbas , A.andC¸ i˙Zmeci˙, B. (2019), “Tu¨rk kahvesi tu¨ketilen mekaˆnların sec¸imini etkileyen fakto¨rlerin belirlenmesi: nevs ehir o¨rne gi”, Anemon Mus Alparslan U¨niversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, Vol. 7 No. 1, pp. 135-143, doi: 10.18506/anemon.425801. tr_TR
dc.identifier.uri http://dergipark.gov.tr/download/article-file/511628
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/4836
dc.description.abstract Dünyanın pek çok yerinde üretilen ve farklı biçimlerde sunulan kahvenin kültür hayatımızın zenginleşmesinde de önemli katkıları olduğu görülmektedir. İşletmelerin rakiplerine göre farklılığını gösterebilmek için kahvenin sunulduğu mekânlarda önemli rol oynamaktadır. Çalışmada Türk kahvesinin gelişim süreci anlatılmış ve Nevşehir örneğinde Türk kahvesi tüketilen mekânların seçimini etkileyen faktörlerin belirlenmesi, Türk kahvesi tüketim amacı ve tüketim alışkanlıkları tespit edilmeye çalışılmıştır. Araştırma, Türk kahvesi tüketen 409 kişi üzerinde anket tekniği kullanılarak yapılmıştır. Belirlenen beş faktörün algılanma düzeylerinin demografik değişkenlere göre farklılık gösterip göstermediğini test etmek için yapılan tek yönlü varyans (MANOVA) analizi sonucu tüketicilerin eğitim durumu, meslek ve gelirleri itibariyle farklılıklar bulunmuştur. Yapılan t-Testi sonucunda ise tüketicilerin cinsiyetleri itibariyle hizmet düzeyi ve fiziki ortam olarak adlandırılan faktörlerin algılanmasında, medeni duruma göre ise fiziki ortam adlı faktörün algılanmasında farklılık bulunmuştur. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Anemon tr_TR
dc.relation.isversionof http://dx.doi.org/10.18506/anemon.425801 tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Türk kahvesi tr_TR
dc.subject Kahvenin tarihi tr_TR
dc.subject Kahve kültürü tr_TR
dc.subject Tüketim tr_TR
dc.subject Tüketim alışkanlıkları tr_TR
dc.title Türk kahvesi tüketilen mekânların seçimini etkileyen faktörlerin belirlenmesi: Nevşehir örneği tr_TR
dc.title.alternative Determination of factors affecting the selection of Turkish coffee places: an example of Nevsehir tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Anemon tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/fen-edebiyat fakültesi/tarih bölümü/Osmanlı müesseseleri ve medeniyeti tarihi anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0002-2217-5392 tr_TR
dc.contributor.authorID 107686 tr_TR
dc.identifier.volume 7 tr_TR
dc.identifier.issue 1 tr_TR
dc.identifier.startpage 135 tr_TR
dc.identifier.endpage 144 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster