dc.contributor.author |
Çakırbaş, Ali |
|
dc.contributor.author |
Acar, Neşe |
|
dc.contributor.author |
Çizmeci, Bülent |
|
dc.date.accessioned |
2021-09-14T07:01:32Z |
|
dc.date.available |
2021-09-14T07:01:32Z |
|
dc.date.issued |
2019-01 |
|
dc.identifier.citation |
Acar, N., C¸ akırbas , A.andC¸ i˙Zmeci˙, B. (2019), “Tu¨rk kahvesi tu¨ketilen mekaˆnların sec¸imini etkileyen fakto¨rlerin belirlenmesi: nevs ehir o¨rne gi”, Anemon Mus Alparslan U¨niversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, Vol. 7 No. 1, pp. 135-143, doi: 10.18506/anemon.425801. |
tr_TR |
dc.identifier.uri |
http://dergipark.gov.tr/download/article-file/511628 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/4836 |
|
dc.description.abstract |
Dünyanın pek çok yerinde üretilen ve farklı biçimlerde sunulan kahvenin kültür hayatımızın
zenginleşmesinde de önemli katkıları olduğu görülmektedir. İşletmelerin rakiplerine göre farklılığını
gösterebilmek için kahvenin sunulduğu mekânlarda önemli rol oynamaktadır. Çalışmada Türk
kahvesinin gelişim süreci anlatılmış ve Nevşehir örneğinde Türk kahvesi tüketilen mekânların
seçimini etkileyen faktörlerin belirlenmesi, Türk kahvesi tüketim amacı ve tüketim alışkanlıkları
tespit edilmeye çalışılmıştır. Araştırma, Türk kahvesi tüketen 409 kişi üzerinde anket tekniği
kullanılarak yapılmıştır. Belirlenen beş faktörün algılanma düzeylerinin demografik değişkenlere
göre farklılık gösterip göstermediğini test etmek için yapılan tek yönlü varyans (MANOVA) analizi
sonucu tüketicilerin eğitim durumu, meslek ve gelirleri itibariyle farklılıklar bulunmuştur. Yapılan
t-Testi sonucunda ise tüketicilerin cinsiyetleri itibariyle hizmet düzeyi ve fiziki ortam olarak
adlandırılan faktörlerin algılanmasında, medeni duruma göre ise fiziki ortam adlı faktörün
algılanmasında farklılık bulunmuştur. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Anemon |
tr_TR |
dc.relation.isversionof |
http://dx.doi.org/10.18506/anemon.425801 |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Türk kahvesi |
tr_TR |
dc.subject |
Kahvenin tarihi |
tr_TR |
dc.subject |
Kahve kültürü |
tr_TR |
dc.subject |
Tüketim |
tr_TR |
dc.subject |
Tüketim alışkanlıkları |
tr_TR |
dc.title |
Türk kahvesi tüketilen mekânların seçimini etkileyen faktörlerin belirlenmesi: Nevşehir örneği |
tr_TR |
dc.title.alternative |
Determination of factors affecting the selection of Turkish coffee places: an example of Nevsehir |
tr_TR |
dc.type |
article |
tr_TR |
dc.relation.journal |
Anemon |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/fen-edebiyat fakültesi/tarih bölümü/Osmanlı müesseseleri ve medeniyeti tarihi anabilim dalı |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
0000-0002-2217-5392 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
107686 |
tr_TR |
dc.identifier.volume |
7 |
tr_TR |
dc.identifier.issue |
1 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
135 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
144 |
tr_TR |