dc.contributor.author |
Erol, Günay |
|
dc.contributor.author |
Çontu, Mehmet |
|
dc.date.accessioned |
2021-07-02T06:27:04Z |
|
dc.date.available |
2021-07-02T06:27:04Z |
|
dc.date.issued |
2019-11 |
|
dc.identifier.citation |
EROL GÜNAY, ÇONTU MEHMET (2019). GASTRONOMIK BIR ÜRÜN OLARAK ÜZÜM: ÜRGÜP
ÖRNEGI. 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Arastırmaları Kongresi, 116-121. (Tam Metin
Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:5797056) |
tr_TR |
dc.identifier.isbn |
978-605-031-271-3 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/3440 |
|
dc.description.abstract |
Üzüm, geçmişi çok eskiye dayanan ve birçok toplumun mutfak kültüründe yer alan önemli bir yiyecektir. Özellikle Anadolu
toprakları üzüm için oldukça elverişli topraklar olarak görülmektedir. Bu açıdan bakıldığında bu topraklarda yaşayan insanlar
için de üzüm önemli bir yiyecek olarak değerlendirilmekte ve mutfak kültüründe önemli bir konumda yer almaktadır.
Anadolu’da yaşayan insanlar eskiden beri üzümü ve üzümden elde ettikleri çeşitli ürünleri mutfaklarında kullanmış ve farklı
yöntemler geliştirerek üzümden çeşitli yiyecek ve içecekler yapmıştır. Bu çalışmada önemli bir bağcılık ve turizm merkezi olan
Kapadokya içinde yer alan Ürgüp’te üzümden elde edilerek yapılan ürünlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada üzüm
kullanılarak yapılan 30 farklı yiyecek ve içecek ürünü tespit edilmiş ve pekmezin en fazla üretilen ürün olduğu belirlenmiştir.
Ayrıca üzümün, çeşitli süreçlerden geçirilerek, farklı meyveler, tarımsal ve hayvansal ürünlerle birlikte kullanılarak birçok ürün
elde edildiği belirlenmiştir. Ayrıca çalışmada üzümden yapılan, aynı içeriğe sahip ve aynı isimle anılan ürünlerin farklı
yöntemlerle yapıldığı tespit edilmiş ve bu yöntemlere ve bu ürünlerin içeriklerine yer verilmiştir |
tr_TR |
dc.description.abstract |
As a product with a long history, grapes are an important food in the culinary culture of many societies. Particularly, the
Anatolian region is seen as a very suitable soil for grapes. From this point of view, grapes are considered as an important food
for the people living in these lands and grapes take an important place in culinary culture. Anatolian people have used grape s
and various products obtained from grapes in their kitchens for a long time and they have developed different methods for grape
based foods. In this study, it is aimed to determine the products obtained from grapes in Urgup, which is an important vineyard
and tourism center in Cappadocia. In this study, 30 different food and beverage products made by using grapes have determined
and it has determined that molasses is the most produced product. In addition, it has been determined that there are many
products in which grapes are made by using different fruits, agricultural and animal products with various processes. In
addition, it has been determined tha |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi |
tr_TR |
dc.relation.isversionof |
ISBN: 978-605-031-271-3 |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Gastronomi |
tr_TR |
dc.subject |
Üzüm |
tr_TR |
dc.subject |
Turizm |
tr_TR |
dc.subject |
Mutfak |
tr_TR |
dc.subject |
Gastronomy |
tr_TR |
dc.subject |
Grape |
tr_TR |
dc.subject |
Tourism |
tr_TR |
dc.subject |
Kitchen |
tr_TR |
dc.title |
Gastronomik bir ürün olarak üzüm: Ürgüp örneği |
tr_TR |
dc.title.alternative |
Grape as a gastronomıcal product: Case of Ürgüp |
tr_TR |
dc.type |
conferenceObject |
tr_TR |
dc.relation.journal |
4. Uluslararası gastronomi turizmi arastırmaları kongresi |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
51330 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
0000-0001-9387-6308 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
116 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
121 |
tr_TR |