Gastronomik bir ürün olarak üzüm: Ürgüp örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Erol, Günay
dc.contributor.author Çontu, Mehmet
dc.date.accessioned 2021-07-02T06:27:04Z
dc.date.available 2021-07-02T06:27:04Z
dc.date.issued 2019-11
dc.identifier.citation EROL GÜNAY, ÇONTU MEHMET (2019). GASTRONOMIK BIR ÜRÜN OLARAK ÜZÜM: ÜRGÜP ÖRNEGI. 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Arastırmaları Kongresi, 116-121. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:5797056) tr_TR
dc.identifier.isbn 978-605-031-271-3
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3440
dc.description.abstract Üzüm, geçmişi çok eskiye dayanan ve birçok toplumun mutfak kültüründe yer alan önemli bir yiyecektir. Özellikle Anadolu toprakları üzüm için oldukça elverişli topraklar olarak görülmektedir. Bu açıdan bakıldığında bu topraklarda yaşayan insanlar için de üzüm önemli bir yiyecek olarak değerlendirilmekte ve mutfak kültüründe önemli bir konumda yer almaktadır. Anadolu’da yaşayan insanlar eskiden beri üzümü ve üzümden elde ettikleri çeşitli ürünleri mutfaklarında kullanmış ve farklı yöntemler geliştirerek üzümden çeşitli yiyecek ve içecekler yapmıştır. Bu çalışmada önemli bir bağcılık ve turizm merkezi olan Kapadokya içinde yer alan Ürgüp’te üzümden elde edilerek yapılan ürünlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada üzüm kullanılarak yapılan 30 farklı yiyecek ve içecek ürünü tespit edilmiş ve pekmezin en fazla üretilen ürün olduğu belirlenmiştir. Ayrıca üzümün, çeşitli süreçlerden geçirilerek, farklı meyveler, tarımsal ve hayvansal ürünlerle birlikte kullanılarak birçok ürün elde edildiği belirlenmiştir. Ayrıca çalışmada üzümden yapılan, aynı içeriğe sahip ve aynı isimle anılan ürünlerin farklı yöntemlerle yapıldığı tespit edilmiş ve bu yöntemlere ve bu ürünlerin içeriklerine yer verilmiştir tr_TR
dc.description.abstract As a product with a long history, grapes are an important food in the culinary culture of many societies. Particularly, the Anatolian region is seen as a very suitable soil for grapes. From this point of view, grapes are considered as an important food for the people living in these lands and grapes take an important place in culinary culture. Anatolian people have used grape s and various products obtained from grapes in their kitchens for a long time and they have developed different methods for grape based foods. In this study, it is aimed to determine the products obtained from grapes in Urgup, which is an important vineyard and tourism center in Cappadocia. In this study, 30 different food and beverage products made by using grapes have determined and it has determined that molasses is the most produced product. In addition, it has been determined that there are many products in which grapes are made by using different fruits, agricultural and animal products with various processes. In addition, it has been determined tha tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi tr_TR
dc.relation.isversionof ISBN: 978-605-031-271-3 tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Gastronomi tr_TR
dc.subject Üzüm tr_TR
dc.subject Turizm tr_TR
dc.subject Mutfak tr_TR
dc.subject Gastronomy tr_TR
dc.subject Grape tr_TR
dc.subject Tourism tr_TR
dc.subject Kitchen tr_TR
dc.title Gastronomik bir ürün olarak üzüm: Ürgüp örneği tr_TR
dc.title.alternative Grape as a gastronomıcal product: Case of Ürgüp tr_TR
dc.type conferenceObject tr_TR
dc.relation.journal 4. Uluslararası gastronomi turizmi arastırmaları kongresi tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 51330 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0001-9387-6308 tr_TR
dc.identifier.startpage 116 tr_TR
dc.identifier.endpage 121 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster