dc.contributor.author |
Keskin, Emrah |
|
dc.contributor.author |
Çontu, Mehmet |
|
dc.date.accessioned |
2021-07-02T06:21:44Z |
|
dc.date.available |
2021-07-02T06:21:44Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.identifier.citation |
Ulusal Gastronomi ve Türk Mutfagı, Bölüm adı:(Dogu Anadolu Bölgesi Mutfagı) (2019)., KESKIN EMRAH,ÇONTU MEHMET, detay yayıncılık, Editör:Mehmet Sarıısık, Gülçin Özbay, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 646, ISBN:978-605-254-084-8, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 4984363) |
tr_TR |
dc.identifier.uri |
https://www.detayyayin.com.tr/urun/ulusal-gastronomi-ve-turk-mutfagi-tarihce-hammadde-ritueller-ozgun-yemekler-ve-receteler |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/3438 |
|
dc.description.abstract |
Şüphesiz zengin bir mutfak kültürü ve çok geniş bir gastronomi yelpazesine sahip bir ülkeyiz. Her kent mutfağı üzerine ciltler dolusu eserler yayınlanabilir. Bizim amacımız burada ulusal gastronomiye bir özet veya giriş niteliğinde eser kazandırmaktır. Basılı eser sayısının sınırlı olması internet ortamından geniş çapta yararlanmayı ve riske girmeyi zorunlu hale getirse de farklı kaynaklardan aynı bilgiyi teyit etme yoluyla yanlış ve eksiklikleri gidermeye ve okuyucularımıza sunmaya çalıştık. Buna rağmen eserde gözden kaçırdığımız eksik veya yanlış bilgileri söz konusu ise şimdiden özür diliyor ve geri dönüşlerinizi bekliyoruz. Gelecek dönemlerde konuyla ilgili meslektaşlarımızın daha iyi çalışmalara imza atacaklarına ve sınırlı olan ulusal yayınlarımızın zenginlik kazanacağına yürekten inanıyoruz.
Belirtmek gerekir ki bu eser bir yemek kitabı veya yemek reçetesi konseptinde hazırlanmamıştır. Örnek olarak verilen reçeteler ilgili kentlerin özgün yemeklerinin içerikleri ve hazırlanışları hakkında okuyuculara bir fikir verebilmesi açısından sunulmuştur. Farklı kaynaklarda farklı açıklamalarla ve porsiyonlarla geçen reçeteler, belirli bir standart sağlamak adına özellikle dört kişi üzerinden hesaplanmaya çalışılmış ve oranlar bilimsel rakamlar üzerinden güncellenmiştir. |
tr_TR |
dc.description.sponsorship |
Detay yayıncılık |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Detay yayıncılık |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Ulusal gastronomi |
tr_TR |
dc.subject |
Doğu Anadolu mutfağı |
tr_TR |
dc.title |
Doğu anadolu bölgesi mutfağı |
tr_TR |
dc.type |
bookPart |
tr_TR |
dc.relation.journal |
Ulusal gastronomi ev Türk mutfağı |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
51330 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
0000-0001-9387-6308 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
143 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
258 |
tr_TR |