Doğu anadolu bölgesi mutfağı

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Keskin, Emrah
dc.contributor.author Çontu, Mehmet
dc.date.accessioned 2021-07-02T06:21:44Z
dc.date.available 2021-07-02T06:21:44Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation Ulusal Gastronomi ve Türk Mutfagı, Bölüm adı:(Dogu Anadolu Bölgesi Mutfagı) (2019)., KESKIN EMRAH,ÇONTU MEHMET, detay yayıncılık, Editör:Mehmet Sarıısık, Gülçin Özbay, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 646, ISBN:978-605-254-084-8, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 4984363) tr_TR
dc.identifier.uri https://www.detayyayin.com.tr/urun/ulusal-gastronomi-ve-turk-mutfagi-tarihce-hammadde-ritueller-ozgun-yemekler-ve-receteler
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3438
dc.description.abstract Şüphesiz zengin bir mutfak kültürü ve çok geniş bir gastronomi yelpazesine sahip bir ülkeyiz. Her kent mutfağı üzerine ciltler dolusu eserler yayınlanabilir. Bizim amacımız burada ulusal gastronomiye bir özet veya giriş niteliğinde eser kazandırmaktır. Basılı eser sayısının sınırlı olması internet ortamından geniş çapta yararlanmayı ve riske girmeyi zorunlu hale getirse de farklı kaynaklardan aynı bilgiyi teyit etme yoluyla yanlış ve eksiklikleri gidermeye ve okuyucularımıza sunmaya çalıştık. Buna rağmen eserde gözden kaçırdığımız eksik veya yanlış bilgileri söz konusu ise şimdiden özür diliyor ve geri dönüşlerinizi bekliyoruz. Gelecek dönemlerde konuyla ilgili meslektaşlarımızın daha iyi çalışmalara imza atacaklarına ve sınırlı olan ulusal yayınlarımızın zenginlik kazanacağına yürekten inanıyoruz. Belirtmek gerekir ki bu eser bir yemek kitabı veya yemek reçetesi konseptinde hazırlanmamıştır. Örnek olarak verilen reçeteler ilgili kentlerin özgün yemeklerinin içerikleri ve hazırlanışları hakkında okuyuculara bir fikir verebilmesi açısından sunulmuştur. Farklı kaynaklarda farklı açıklamalarla ve porsiyonlarla geçen reçeteler, belirli bir standart sağlamak adına özellikle dört kişi üzerinden hesaplanmaya çalışılmış ve oranlar bilimsel rakamlar üzerinden güncellenmiştir. tr_TR
dc.description.sponsorship Detay yayıncılık tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Detay yayıncılık tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Ulusal gastronomi tr_TR
dc.subject Doğu Anadolu mutfağı tr_TR
dc.title Doğu anadolu bölgesi mutfağı tr_TR
dc.type bookPart tr_TR
dc.relation.journal Ulusal gastronomi ev Türk mutfağı tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 51330 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0001-9387-6308 tr_TR
dc.identifier.startpage 143 tr_TR
dc.identifier.endpage 258 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster