Nevşehir ilinde yaşatılan geleneksel Alevi-Bektaşi mutfağına yönelik sözlü kültür araştırması

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Özkoç, Aziz Gökhan
dc.contributor.author Ardıç Yetiş, Şule
dc.contributor.author Kamış, Mahmut Doğan
dc.contributor.author İnak, Aydın
dc.date.accessioned 2021-07-01T11:22:28Z
dc.date.available 2021-07-01T11:22:28Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation Nevşehir ilinde yaşatılan geleneksel Alevi-Bektaşi mutfağına yönelik sözlü kültür araştırması , Özkoç, A. G., Ardıç Yetiş, Ş., Kamış, M. D: ve İnak, A. (2019). 20. Ulusal Turizm Kongresi, 3, 959-964., (Tam metin bildiri). tr_TR
dc.identifier.uri https://utk20.anadolu.edu.tr/sites/utk20.anadolu.edu.tr/files/files/3_BOLUM_2.pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3422
dc.description.abstract Türkiye’de yaşayan her etnik grubun kendine özgü yeme-içme kültürü, mutfak ve sofra gelenekleri vardır. Bu araştırma kapsamında, Nevşehir ili sınırları içerisinde oldukça yàLTFL CJS QPQàMBTZPOB TBIJQ ve özellikle mutfak kültürü açısından zengin bir içeriği bünyesinde barındıran Alevi-Bektaşi topluluğu incelenmiştir. Gerçekleştirilen yapılandırılmış mülakatlar neticesinde, Kavimler Göçü’nden bu yana Anadolu’da varlığını devam ettiren ve Türkiye’de kısıtlı düzeyde bilgi sahibi olunan Alevi-Bektaşi topluluğunun mutfak kültürüne yönelik birtakım çıkarımlar elde edilmiştir. Bu bağlamda, Nevşehir İli Hacıbektaş ilçesinde yaşayan, farklı demografik ve kişisel özelliklere sahip 15 katılımcı ile birebir görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler sonucunda Alevi-Bektaşilerin Cem İbadetlerinde, Muharrem Orucu günlerinde, Toplu tören ve bayramlarda ne tür yiyecek-içecekler tükettikleri, hangi yiyecek ve içeceklere özel anlam yükledikleri, hangi hayvanların etini neden yemedikleri, sofra adabı ile ilgili tespitlerde bulunulmuştur. tr_TR
dc.description.sponsorship Bu araştırma Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenmiştir. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess tr_TR
dc.subject Alevi-Bektaşi tr_TR
dc.subject Mutfak kültürü tr_TR
dc.subject Muharrem orucu tr_TR
dc.subject Lokma tr_TR
dc.title Nevşehir ilinde yaşatılan geleneksel Alevi-Bektaşi mutfağına yönelik sözlü kültür araştırması tr_TR
dc.type conferenceObject tr_TR
dc.relation.journal 20. Ulusal Turizm Kongresi tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm işletmeciliği bölümü/turizm işletmeciliği anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 56949 tr_TR
dc.identifier.startpage 959 tr_TR
dc.identifier.endpage 964 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster