Gastronomi turizmi ögesi olarak Yozgat testi kebabı ve Kapadokya turizm bölgesindeki yiyecek içecek işletmelerinde testi kebabı uygulamalarına dair eleştirel bir yaklaşım

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Buyruk, Lütfi
dc.contributor.author İlhan, İbrahim
dc.contributor.author Özen, İbrahim Akın
dc.date.accessioned 2021-06-24T09:59:30Z
dc.date.available 2021-06-24T09:59:30Z
dc.date.issued 2017-05
dc.identifier.citation Buyruk L., İlhan İ. , Özen İ. A. (2017). Gastronomi turizmi ögesi olarak Yozgat testi kebabı ve Kapadokya turizm bölgesindeki yiyecek içecek işletmelerinde testi kebabı uygulamalarına dair eleştirel bir yaklaşım, II. Uluslararası Bozok Sempozyumu: Yozgat’ın Turizm Potansiyelleri ve Sorunları 04-06 Mayıs 2017, Bildiri Kitabı III. Cilt. tr_TR
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3026
dc.description.abstract Gidilen destinasyona özgü geleneksel ve farklı lezzetleri tatmak, günümüz turistlerinin seyahat amaçları arasında yer almaktadır. Ancak, ülkemize gelen yabancı turistlere çoğunlukla geldikleri ülkelere yahut uluslararası mutfaklara ait yemeklerin sunulduğu gözlenmektedir. Menülerinde Türk Mutfağına ait yemeklere yer veren işletmeler de sundukları yemekleri genellikle asıl reçetelerine ve lezzetlerine bağlı kalmadan hazırlamaktadırlar. Ne yazık ki geleneksel Türk yemeklerinin standart reçetelere uygun hazırlanıp sunulmaması neticesinde; konuklar yedikleri yemeklerden tatmin olmamakta, özellikle yabancı konuklara Türk Mutfağı yanlış tanıtılmaktadır. Yozgat mutfak kültürüne ait geleneksel bir yemek olan testi kebabı, ülkemizdeki pek çok turistik bölgede, yiyecek içecek işletmeleri tarafından konuklarına sunulmaktadır. Testi kebabının servisinin konukların ilgisini çekmesi, bunun en önemli nedenleri arasındadır. Dolayısıyla turistik işletmelerin çoğu, geleneksel pişirme yöntemi ve içeriğine dikkat etmemekte, testi kebabı sunumunun gösteri boyutu üzerinde yoğunlaşmaktadırlar. Son yıllarda Kapadokya turistik bölgesindeki birçok yiyecek içecek işletmesinin menüsünde testi kebabına rastlanmaktadır. Bu çalışmada, öncelikle Yozgat testi kebabı içerik, pişirme yöntemi ve lezzet olarak ele alındıktan sonra; Kapadokya turistik bölgesindeki işletmelerde yapılan uygulamalar üzerinde durulacaktır. Tripadvisor ve Foursquare web sayfaları taranarak, testi kebabı hakkında konukların şikâyet ve yargıları analiz edilecektir. Elde edilen veriler ve gözlemler de dikkate alınarak; özellikle turistik işletmelerdeki testi kebabı uygulamalarına dair önerilere çalışmada yer verilecektir. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Bozok Üniversitesi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Turizm tr_TR
dc.subject Gastronomi tr_TR
dc.subject Yozgat testi kebabı tr_TR
dc.subject Kapadokya tr_TR
dc.subject Yiyecek içecek işletmeleri tr_TR
dc.title Gastronomi turizmi ögesi olarak Yozgat testi kebabı ve Kapadokya turizm bölgesindeki yiyecek içecek işletmelerinde testi kebabı uygulamalarına dair eleştirel bir yaklaşım tr_TR
dc.type conferenceObject tr_TR
dc.relation.journal II. Uluslararası Bozok Sempozyumu Yozgat’ın Turizm Potansiyelleri ve Sorunları, 04 - 06 Mayıs 2017, Bildiri Kitabı tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 114183 tr_TR
dc.identifier.volume III.cilt tr_TR
dc.identifier.startpage 148 tr_TR
dc.identifier.endpage 160 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster