dc.contributor.author |
Buyruk, Lütfi |
|
dc.contributor.author |
İlhan, İbrahim |
|
dc.contributor.author |
Özen, İbrahim Akın |
|
dc.date.accessioned |
2021-06-24T09:59:30Z |
|
dc.date.available |
2021-06-24T09:59:30Z |
|
dc.date.issued |
2017-05 |
|
dc.identifier.citation |
Buyruk L., İlhan İ. , Özen İ. A. (2017). Gastronomi turizmi ögesi olarak Yozgat testi kebabı ve Kapadokya turizm bölgesindeki yiyecek içecek işletmelerinde testi kebabı uygulamalarına dair eleştirel bir yaklaşım, II. Uluslararası Bozok Sempozyumu: Yozgat’ın Turizm Potansiyelleri ve Sorunları 04-06 Mayıs 2017, Bildiri Kitabı III. Cilt. |
tr_TR |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/3026 |
|
dc.description.abstract |
Gidilen destinasyona özgü geleneksel ve farklı lezzetleri tatmak, günümüz turistlerinin
seyahat amaçları arasında yer almaktadır. Ancak, ülkemize gelen yabancı turistlere çoğunlukla geldikleri ülkelere yahut uluslararası mutfaklara ait yemeklerin sunulduğu gözlenmektedir. Menülerinde Türk Mutfağına ait yemeklere yer veren işletmeler de sundukları yemekleri genellikle asıl reçetelerine ve lezzetlerine bağlı kalmadan hazırlamaktadırlar. Ne yazık ki geleneksel Türk yemeklerinin standart reçetelere uygun hazırlanıp sunulmaması neticesinde; konuklar yedikleri yemeklerden tatmin olmamakta, özellikle yabancı konuklara Türk Mutfağı yanlış tanıtılmaktadır.
Yozgat mutfak kültürüne ait geleneksel bir yemek olan testi kebabı, ülkemizdeki pek çok
turistik bölgede, yiyecek içecek işletmeleri tarafından konuklarına sunulmaktadır. Testi
kebabının servisinin konukların ilgisini çekmesi, bunun en önemli nedenleri arasındadır.
Dolayısıyla turistik işletmelerin çoğu, geleneksel pişirme yöntemi ve içeriğine dikkat etmemekte,
testi kebabı sunumunun gösteri boyutu üzerinde yoğunlaşmaktadırlar.
Son yıllarda Kapadokya turistik bölgesindeki birçok yiyecek içecek işletmesinin
menüsünde testi kebabına rastlanmaktadır. Bu çalışmada, öncelikle Yozgat testi kebabı içerik,
pişirme yöntemi ve lezzet olarak ele alındıktan sonra; Kapadokya turistik bölgesindeki
işletmelerde yapılan uygulamalar üzerinde durulacaktır. Tripadvisor ve Foursquare web sayfaları
taranarak, testi kebabı hakkında konukların şikâyet ve yargıları analiz edilecektir. Elde edilen
veriler ve gözlemler de dikkate alınarak; özellikle turistik işletmelerdeki testi kebabı
uygulamalarına dair önerilere çalışmada yer verilecektir. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Bozok Üniversitesi |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Turizm |
tr_TR |
dc.subject |
Gastronomi |
tr_TR |
dc.subject |
Yozgat testi kebabı |
tr_TR |
dc.subject |
Kapadokya |
tr_TR |
dc.subject |
Yiyecek içecek işletmeleri |
tr_TR |
dc.title |
Gastronomi turizmi ögesi olarak Yozgat testi kebabı ve Kapadokya turizm bölgesindeki yiyecek içecek işletmelerinde testi kebabı uygulamalarına dair eleştirel bir yaklaşım |
tr_TR |
dc.type |
conferenceObject |
tr_TR |
dc.relation.journal |
II. Uluslararası Bozok Sempozyumu Yozgat’ın Turizm Potansiyelleri ve Sorunları, 04 - 06 Mayıs 2017, Bildiri Kitabı |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
114183 |
tr_TR |
dc.identifier.volume |
III.cilt |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
148 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
160 |
tr_TR |