Recently added

Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu / Urgup Sebahat ve Erol Toksoz Vocational School: Recent submissions

  • Eren, Duygu; Alaşhan, Akif (2020-07-30)
    Bu araştırmanın amacı, Nevşehir bölgesindeki kongre turizmi potansiyelinin değerlendirilerek ön plana çıkarılmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunacak birtakım yeni stratejilerin belirlenmesini ve hayata geçirilmesini ...
  • Erol, Günay; Çontu, Mehmet (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, 2019-11)
    Üzüm, geçmişi çok eskiye dayanan ve birçok toplumun mutfak kültüründe yer alan önemli bir yiyecektir. Özellikle Anadolu toprakları üzüm için oldukça elverişli topraklar olarak görülmektedir. Bu açıdan bakıldığında bu ...
  • Çontu, Mehmet (Nobel akademik yayıncılık, 2015)
    Türkiye, önemli bir jeotermal kuşak üzerinde bulunmakta olup zengin doğal kaynaklara ve kaplıcalara sahiptir. Ülkemizde 300’e yakın jeotermal saha ve 1000'in üzerinde doğal çıkışlı değişik sıcaklık ve debide kaynak ...
  • Keskin, Emrah; Çontu, Mehmet (Detay yayıncılık, 2019)
    Şüphesiz zengin bir mutfak kültürü ve çok geniş bir gastronomi yelpazesine sahip bir ülkeyiz. Her kent mutfağı üzerine ciltler dolusu eserler yayınlanabilir. Bizim amacımız burada ulusal gastronomiye bir özet veya giriş ...
  • Çontu, Mehmet (Detay yayıncılık, 2020)
    Gastronomi biliminin tüm dünyada her geçen gün daha fazla ilgi ve talep gördüğü günümüzde bilimsel açıdan önemli taşların yerine oturması, eksik ya da yanlış bilgilerin ayıklanması, yeni bilgilerin elde edilmesi ve gastronomi ...
  • Örgün, Emrah; Çontu, Mehmet (Çizgi Kitabevi, 2021-05)
    Dünyanın var oluşundan günümüze kadar geçen süreç içerisinde hâkimiyetini koruyan ve giderek ivme kazanan değişim olgusu turizm sektörünü de etkisi altına almış ve çok farklı turizm çeşitlerinin ortaya çıkmasını sağlamıştır. ...
  • İlhan, İbrahim; Kamış, Mahmut Doğan; Türk, Okan (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 2016-12)
    Yerel mutfak kültürleri önemli turistik çekiciliklerinden biridir. Yerel mutfak kültürünün gastronomi turizmi kapsamında değerlendirilmesi turizm gelişiminin olumlu ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel etkilerinin artırılması ...
  • Özkoç, Aziz Gökhan; Ardıç Yetiş, Şule; Kamış, Mahmut Doğan; İnak, Aydın (Anadolu Üniversitesi, 2019-10)
    Türkiye’de yaşayan her etnik grubun kendine özgü yeme-içme kültürü, mutfak ve sofra gelenekleri vardır. Bu araştırma kapsamında, Nevşehir ili sınırları içerisinde oldukça yüksek bir popülasyona sahip ve özellikle mutfak ...
  • Eren, Duygu; Bozkurt, İrem (2018)
    Bu çalışmanın amacı Nevşehir’in mevcut varlık ve faaliyetlerinin neler olduğunu tespit etmek, bu varlık ve faaliyetlerin şehir markalaşmasında ne derece etkili ve yeterli olduğunu belirleyerek Nevşehir’in markalaşma sürecine ...
  • Eren, Duygu; Bozkurt, İrem (2015)
    Bu çalışmanın amacı Kapadokya Bölgesinin kongre turizmi açısından var olan potansiyelinin değerlendirilmesi ve geliştirilmesi için çözüm önerileri sunmaktır. Çalışmada öncelikle araştırma konusu ile ilgili literatür taraması ...
  • Erol, Günay (Türk kooperatifçilik kurumu, 202-09)
    Bu çalışmanın amacı Kapadokya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin profilini belirlemektir. Bu kapsamda Kapadokya bölgesine gelen yerli ve yabancı turistlerin gecelemeleri, kalış süreleri, konaklama işletmesi tercihleri, ...
  • Erol, Günay (Çizgi kitabevi, 2021-02)
  • Aydın, Şule; Eren, Duygu; Çontu, Mehmet (https://dergipark.org.tr/tourismandrecreation, 2020-11-09)
    Bu çalışma, turizm işletmelerinde çalışan insanların kişilik özelliklerinin işe adanma düzeylerini etkilediği düşüncesinden yola çıkılarak yapılmıştır. Bu doğrultuda çalışmanın amacı, turizm işletmelerinde çalışanların ...
  • Kale, Emine; Başar, Özlem; Aknar, Ahmet (Anatolia Bilim Akademisi, 2017)
    Absorptive capacity plays a key role in determining a firm’s capability to access and make use of external knowledge. It also refers to the ability to locate new ideas and to incorporate them into an organization’s processes, ...
  • Kaplan, Metin; Ulutaş, Özlem (Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2016)
    Emek-yoğun özellik gösteren otel işletmelerinde çalışma saatlerinin uzun ve düzensiz olması, özellikle müşterilerle yüz yüze temas halinde olan personelin tükenmişlik düzeyinin artmasına neden olabilmektedir. Maslach ve ...
  • Kale, Emine; Aknar, Ahmet; Başar, Özlem (Elsevier, 2019-04)
    The purpose of the study was to examine the mediating role of strategic agility in absorptive capacity’s effects on the firm performance of accommodation establishments in Turkey. A survey was used to collect data. ...
  • Avcı Taşkıran, Tülay; Keleş Ateş, Bahar (Dergipark, 2017-04-01)
    Değişen yaşam koşullarına bağlı olarak fiziksel aktivite neredeyse hayatımızdan çıkmış ve fiziksel hareketsizlik her ulustan bireyleri etkileyen yaygın bir hastalık haline gelmiştir. Bu çalışma ile üniversite öğrencilerinin ...