Konu "Üzüm" için listeleme

Konu "Üzüm" için listeleme

Sırala: Sıra: Sonuçlar:

  • Uysal, Tamer; Yaşasın, Ahmet Semih (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 2017-10-20)
    Ülkemiz bağcılık için en elverişli iklim kuşağı üzerinde bulunmakta olup asmanın anavatanları arasındadır. Bölgede yüzyıllar boyunca süregelen bağcılık faaliyetleri çok sayıda üzüm çeşidinin varlığına yol açmıştır. Vitis ...
  • Erol, Günay; Çontu, Mehmet (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, 2019-11)
    Üzüm, geçmişi çok eskiye dayanan ve birçok toplumun mutfak kültüründe yer alan önemli bir yiyecektir. Özellikle Anadolu toprakları üzüm için oldukça elverişli topraklar olarak görülmektedir. Bu açıdan bakıldığında bu ...
  • Yönet Eren, Firdevs; Özgül Katlav, Eda; Tuna, Muharrem (2018-10-17)
    Bu çalışmada, Türkiye’de bağcılık için önemli merkezlerden biri olan Kapadokya’da bağcılığın mevcut durumu ortaya konularak, üzümlerden elde edilen yöresel ürünlerin gastronomi turizmi kapsamında nasıl değerlendirilebileceği ...
  • Yeşil, Songül; Öger, Adem (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 2021-02-01)
    Kültür bir toplumun değer yargılarının bütünüdür. Bu değerler bütününün yerelden alınıp ulusala, küresele taşınmasında kültür ekonomisi ve endüstri büyük önem arz etmektedir. Kültür ekonomisi, ayrıca kültürün ekonomiye ...
  • Keten, Mualla (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, 2021-03-05)
    Bu çalışmanın amacı üniversitemizde yer almakta olan Üzüm Yetiştiriciliği ve Bağcılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezine ait Uygulama Alanının oluşturulmasıdır. Bununla birlikte tarımla ilgili eğitim veren ...