Evaluation of customer satisfaction and complaints of Turkish night concept restaurants İn the cappadocıa region: The example of tripadvisor

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Yönet Eren, Firdevs
dc.contributor.author Özgül Katlav, Eda
dc.contributor.author Çamlıca, Koray
dc.date.accessioned 2022-12-05T06:53:23Z
dc.date.available 2022-12-05T06:53:23Z
dc.date.issued 2022-10-15
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/7784
dc.description.abstract Araştırmada Kapadokya Bölgesi’nde bulunan Türk gecesi konseptli restoranlarına Tripadvisor üzerinden yapılan olumlu-olumsuz yorumların incelenmesi ve uygulayıcılara öneriler geliştirilmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda Kapadokya Bölgesi’nde yer alan 400’den fazla restoran işletmesi arasından sadece Türk gecesi konsepti sunan 6 restoran işletmesi incelemeye alınmıştır. Bu işletmelerin Tripadvisor web sitesi üzerinden yapılan yorumlarına 1-15 Ekim 2022 tarihinde erişim sağlanmıştır. Restoranların olumlu-olumsuz yorumları ve işletme yöneticilerinin yorumlara geri dönüşleri nitel araştırma yöntemlerinden içerik analizi yöntemi ile incelenmiştir. Elde edilen veriler sonucunda 6 restoran işletmesinin 1088 yoruma ulaşılmıştır. Bu yorumlardan 766’sının “mükemmel ve çok iyi” ve 180’inin “kötü ve berbat” kategorisinde değerlendirildiği tespit edilmiştir. Ayrıca sadece bir işletmenin olumlu-olumsuz yorumlara geri dönüş yaptığı sonucuna ulaşılmıştır. Bununla birlikte, yapılan yorumların büyük çoğunluğunun Türkçe ve İngilizce dillerinde olduğu da belirlenmiştir. Yorumlardan elde edilen veriler sonucunda, müşterilerin bu restoranlar hakkındaki memnuniyet ve şikayet konuları ana temalar ile ortaya konulmuştur. Araştırma sonucunda, şikayet içerikli yorumlardan elde edilen ana temalar hakkında değerlendirmeler yapılarak, uygulayıcılara öneriler geliştirilmiştir. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Türk gecesi tr_TR
dc.subject Restoran tr_TR
dc.subject Tripadvisor tr_TR
dc.subject Memnuniyet tr_TR
dc.subject Şikâyet tr_TR
dc.title Evaluation of customer satisfaction and complaints of Turkish night concept restaurants İn the cappadocıa region: The example of tripadvisor tr_TR
dc.type conferenceObject tr_TR
dc.relation.journal 11TH INTERNATIONAL ISTANBUL SCIENTIFIC RESEARCH CONGRESS tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm işletmeciliği bölümü/turizm işletmeciliği anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 261865 tr_TR
dc.contributor.authorID 32659 tr_TR
dc.contributor.authorID 12034 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster