Otel işletmelerinde hizmetiçi eğitim uygulamaları (Kapodokya örneği)

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Şahin Perçin, Nilüfer
dc.date.accessioned 2021-09-30T06:27:05Z
dc.date.available 2021-09-30T06:27:05Z
dc.date.issued 2002
dc.identifier.citation Şahin, N. (2002). Otel işletmelerinde hizmetiçi eğitim uygulamaları (Kapodokya örneği) (Master's thesis, Sakarya Üniversitesi). tr_TR
dc.identifier.uri https://acikerisim.sakarya.edu.tr/handle/20.500.12619/93510
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/5404
dc.description.abstract Otel işletmelerinde hizmetiçi eğitim uygulamaları, personelin daha kaliteli olması ve daha üstün hizmet vermesi açısından önemlidir. Otel işletmelerinde uygulanan iş başı ve iş dışı eğitim yöntemlerinin amacı, işletmenin hedeflerine çalışanlarını yönlendirmektir. Uygun eğitim yöntemlerinin seçilmesi, eğitimden istenilen hedefe ulaşmasını sağlayacaktır. Fakat bundan önce otel işletmelerinin personel eğitimi ihtiyacını analiz etmesi, buna uygun eğitim programlan hazırlaması gerekmektedir. Eğitim sona erdikten sonra değerlendirilme yapılması, eğitimin başarısını veya başarısızlığını gösterecektir. Otel işletmelerinde hizmetiçi uygulamalarına yönelik Kapadokya Bölgesi'nde yapılan bu çalışma mevcut durum tespitine yöneliktir. Çalışmanın sonunda işletmelerin hizmetiçi eğitim uygulamaları için neler yaptıkları belirlenmiştir. Çalışma dört bölümden oluşmaktadır: Birinci bölümde, otel işletmeleri ve bölümleri, otel İşletmelerindeki bölümlerin organizasyon yapıları üzerinde durulmuştur. İkinci bölümde, eğitim ve hizmetiçi eğitim kavranılan açıklanmıştır. Ayrıca eğitim ve hizmetiçi eğitimin önemi, hedefleri ve ilkelerinden bahsedilmiştir. Üçüncü bölümde, otel işletmelerinde hizmetiçi eğitim uygulamalarının süreci anlatılmıştır. Hizmetiçi eğitim programları, eğitim yöntemleri üzerinde durulmuştur. Ayrıca hizmetiçi eğitim ile verimlilik arasındaki ilişki hakkında da bilgi verilmiştir. Dördüncü ve son bölümde, otel işletmelerindeki hizmetiçi uygulamaları anket yolu ile analiz edilmiştir. Anketler analiz edilmiş ve sonuçları değerlendirilmiştir. Ayrıca konu ile ilgili yapılan çalışmalardan da bahsedilmiştir. Araştırma sonucunda, araştırma kapsamına alınan otel işletmelerinin çoğunun hizmetiçi eğitime önem verdikleri belirlenmiştir. Otel işletmeleri iş başı eğitim yöntemlerinden ağırlıklı olarak işe alıştırma (oryantasyon) eğitimini kullanmaktadırlar. İş dışı eğitim yöntemlerinden ise anlatma yöntemi kullanılmaktadır. 3, 4 ve 5 yıldızlı ve özel belgeli oteller hizmetiçi eğitime 1 ve 2 yıldızlı otellerden daha fazla önem vermektedirler. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess tr_TR
dc.title Otel işletmelerinde hizmetiçi eğitim uygulamaları (Kapodokya örneği) tr_TR
dc.type masterThesis tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0002-7063-3247 tr_TR
dc.contributor.authorID 54525 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster