Turist rehberlerinin tur esnasında destinasyonun gastronomik unsurları hakkında bilgi verme düzeyleri: Kapadokya bölgesi örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Çoban, Ömer
dc.date.accessioned 2021-09-09T07:49:36Z
dc.date.available 2021-09-09T07:49:36Z
dc.date.issued 2019-09
dc.identifier.isbn 978-605-031-271-3
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/4722
dc.description.abstract Turist rehberleri eşlik ettikleri turistlere destinasyonun doğal, tarihi ve kültürel çekiciliklerinin yanı sıra, gastronomik unsurlar hakkında da bilgi vermektedirler. Çalışmada, turist rehberlerinin tur esnasında destinasyonun gastronomik unsurları hakkında bilgi verme düzeyleri araştırılmıştır. Bu amaçla araştırmacı, 6-28 Temmuz 2019 tarihleri arasında yedi farklı tura katılım göstererek katılımcı gözlem tekniği ile verileri toplamıştır. Gözlem sırasında önemli görülen noktalar kısa bir şekilde not alınmış, gün bitiminde notlar tasnif edilmiş ve detaylandırılmıştır. Araştırma verilerinin analizi sırasında araştırmacının yanı sıra gastronomi alanında çalışan iki uzman görev almıştır. Araştırma bulguları, gastronomik unsurlar hakkında verilen bilgileri n bilgi kategorisine, turun türüne, turist grubunun yerli ve yabancı olmasına göre farklılaştığını göstermektedir. Diğer taraftan, rehberin deneyim süresi ve destinasyondaki deneyim süresinin verilen bilgi düzeyi üzerinde etkili olmadığı belirlenmiştir. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Turist rehberi tr_TR
dc.subject Bilgi tr_TR
dc.subject Gastronomi tr_TR
dc.subject Kapadokya tr_TR
dc.title Turist rehberlerinin tur esnasında destinasyonun gastronomik unsurları hakkında bilgi verme düzeyleri: Kapadokya bölgesi örneği tr_TR
dc.title.alternative Giving information levels of tourist guides about gastronomic components of destination during the tour: Case of Cappadocia tr_TR
dc.type conferenceObject tr_TR
dc.relation.journal IV. International Gastronomy Tourism Studies Congress tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm rehberliği bölümü/turizm rehberliği anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 43363 tr_TR
dc.identifier.startpage 671 tr_TR
dc.identifier.endpage 675 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster