Turistlerin destinasyonlarla ilgili gereksinimlerinin kano modeli ile analizi: Nevşehir örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Yönet Eren, Firdevs
dc.contributor.author Karakuş, Yusuf
dc.contributor.author Çamlıca, Koray
dc.date.accessioned 2021-09-09T07:33:22Z
dc.date.available 2021-09-09T07:33:22Z
dc.date.issued 2017-11-15
dc.identifier.isbn 978-605-82164-0-2
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/4690
dc.description.abstract Müşteri memnuniyetinin sağlanmasının, faaliyetlerin başarılı olması açısından oldukça önemli olduğu bilinen bir gerçektir. Müşteri memnuniyetinin sağlanmasına yönelik olarak yapılması gereken en önemli şeylerden biri de müşteri gereksinimlerinin doğru bir şekilde tespit edilebilmesidir. Bu çalışmada bir destinasyonu ziyaret eden ziyaretçilerin gereksinimlerinin tespit edilmesine yöneli olarak Kano modeli kullanılacaktır. Kano modeli, müşterilerin belirli ürüne yönelik ihtiyaç ve gereksinimlerinin memnuniyet düzeyine etkisi açısından sınıflandırmayı sağlayan etkin bir yöntemdir. Tüketicilerin sahip oldukları gereksinimlerin karşılanmasıyla, memnuniyetlerine ne düzeyde katkı sağlandığının ortaya koyulması, karar vericiler için önemli bir enformasyondur. Bu çalışmada, turistik bir destinasyon olan Nevşehir ilini ziyaret eden turistlerin gereksinimleri Kano modeli yöntemi ile ortaya koyularak, destinasyon karar vericilerine (yerel yöneticiler, turizm işletme yöneticileri, turizm akademisyenleri gibi) öneriler sunulacaktır. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Tüketici gereksinimi tr_TR
dc.subject Kano modeli tr_TR
dc.subject Turizm destinasyonu tr_TR
dc.title Turistlerin destinasyonlarla ilgili gereksinimlerinin kano modeli ile analizi: Nevşehir örneği tr_TR
dc.title.alternative Analysis of tourists' requirements for destinations by kano model: the case of Nevşehir tr_TR
dc.type other tr_TR
dc.relation.journal I. international scientific and vocational studies congress tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tr_TR
dc.contributor.authorID 261865 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0001-8912-0786 tr_TR
dc.identifier.startpage 661 tr_TR
dc.identifier.endpage 661 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster