Kontrollü atmosfer koşullarında depolanan taze siyah incirlerdeki bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik değişimlerin belirlenmesi üzerine bir araştırma

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Bülent, Zorlugenç
dc.contributor.author Feyza, Kıroğlu Zorlugenç
dc.date.accessioned 2021-08-20T19:50:22Z
dc.date.available 2021-08-20T19:50:22Z
dc.date.issued 2021-08-20
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/4086
dc.description.abstract Türkiye yaklaşık 256.000 tonluk üretim ile toplam üretimde dünya incir üretiminin %25’ini karşılamaktadır. Ülkemizde üretimi yapılan incirin taze tüketimi muhafaza ve raf ömrünün kısa olması, hasat sonrası olanakların tam sağlanamaması nedeni ile yeteri derecede gelişmemiştir. Taze incir muhafazası ve raf ömründe fungal kayıpların azaltılmasına yönelik son yıllarda farklı çalışmalara yoğunluk verilmiştir. Bu çalışmada taze tüketimde yurt içi ve yurt dışı pazarda kabul görmüş Bursa Siyahı incir çeşidi SO2+MAP, Et60+MAP ve Et80+MAP uygulamalarının muhafaza ve raf ömrüne etkileri araştırılmıştır. Ön soğutma sonrasında 0oC sıcaklık, ortalama %90 oransal nem koşullarında 15 gün muhafaza edilen meyvelerde 5 günde bir periyodik analizleri takiben her analiz döneminde 2 gün raf ömrü çalışması yapılmıştır. Yapılan fiziksel ve kimyasal analizler sonucunda en iyi sonuçlar sırası ile SO2+MAP, Et80+MAP Et60+MAP uygulamaları ve kontrol grubundan elde edilmiştir. tr_TR
dc.description.sponsorship NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess tr_TR
dc.subject İncir tr_TR
dc.subject Muhafaza tr_TR
dc.subject Kükürt dioksit tr_TR
dc.subject Etanol ped tr_TR
dc.subject Kalite tr_TR
dc.subject Aktif paketleme tr_TR
dc.title Kontrollü atmosfer koşullarında depolanan taze siyah incirlerdeki bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik değişimlerin belirlenmesi üzerine bir araştırma tr_TR
dc.title.alternative A RESEARCH ON THE DETERMINATION OF SOME PHYSICAL, CHEMICAL AND MICROBIOLOGICAL CHANGES IN FRESH BLACK FIGS STORED IN CONTROLLED ATMOSPHERE CONDITIONS tr_TR
dc.type presentation tr_TR
dc.contributor.department NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster