Nevşehir mutfak kültürü ve değişimi üzerine bir alan araştırması

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Yönet Eren, Firdevs
dc.contributor.author Demirel, Hüsne
dc.date.accessioned 2021-07-07T10:21:43Z
dc.date.available 2021-07-07T10:21:43Z
dc.date.issued 2017-12-15
dc.identifier.uri https://drive.google.com/file/d/1OvmRtzuBA4bQVDeRNWuZbLfJMWgqmVdT/view
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3673
dc.description.abstract Nevşehir ilinin yeme içme kültürünü belirlemek ve günümüzde meydana gelen değişimleri ortaya koymak amacı ile planlanmış bu araştırmanın örneklemini Nevşehir’de doğup büyümüş 50 yaş ve üzerindeki 10 kadın oluşturmaktadır. Verilerin toplanmasında yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Görüşme formunda yöneltilen her bir soru için alınan cevaplar kategorize edilmiştir. Daha sonra betimsel analiz yapılarak Nevşehir yeme içme kültürü ve günümüze kadar ki değişimi değerlendirilmiştir. Araştırma sonucuna göre, yemek pişirmede kullanılan ocaklar ve araçların, yemek yeme esnasında kullanılan araçlar ile yemeğin yendiği mekânın zaman içinde değişikliğe uğramış olduğu; yörede geçmişte tüketilen tüm besin gruplarının günümüzde de tüketildiği ancak bu besin gruplarının eskiden daha çok yöre halkı tarafından üretilirken, günümüzde marketlerden satın alınmaktadır. Ayrıca araştırma sonucunda testi kebabı, çömlekte kuru fasulye, köftür, Nevşehir tava gibi yöresel yemeklerin yapılışı belirlenmiş ve bu yöresel yemeklerin geçmişte olduğu gibi günümüzde de hala yapıldığı saptanmıştır. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Kültür tr_TR
dc.subject Mutfak kültürü tr_TR
dc.subject Nevşehir yemekleri tr_TR
dc.subject Yöresel yemekler tr_TR
dc.subject Yeme-içme kültürü tr_TR
dc.title Nevşehir mutfak kültürü ve değişimi üzerine bir alan araştırması tr_TR
dc.title.alternative A field study on Nevşehir culinary culture and change tr_TR
dc.type conferenceObject tr_TR
dc.relation.journal I. Uluslararası İpekyolu Akademik Çalışmalar Sempozyumu tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 261865 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0001-8912-0786 tr_TR
dc.identifier.startpage 193 tr_TR
dc.identifier.endpage 201 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster