A'dan Z'ye gastronomi sözlüğü

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Çontu, Mehmet
dc.date.accessioned 2021-07-02T06:20:38Z
dc.date.available 2021-07-02T06:20:38Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation A’dan Z’ye Gastronomi Sözlügü, Bölüm adı:(Kat Kat Dösemek(eng. Layer), Fr. Chantilly: Çırpmak, Ezme: Püre, Korse (fr. Corser, Eng. Flavour), Ovarak Öldürmek, Sulandırmak) (2020)., ÇONTU MEHMET, Detay Yayıncılık, Editör:Mehmet SARIISIK, Gülçin ÖZBAY, Veli CEYLAN, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 783, ISBN:978-65-254-253-8, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 6418449) tr_TR
dc.identifier.uri https://www.detayyayin.com.tr/urun/gastronomi-sozlugu-a-dan-z-ye#
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3437
dc.description.abstract Gastronomi biliminin tüm dünyada her geçen gün daha fazla ilgi ve talep gördüğü günümüzde bilimsel açıdan önemli taşların yerine oturması, eksik ya da yanlış bilgilerin ayıklanması, yeni bilgilerin elde edilmesi ve gastronomi bilimine yakışan bir eğitim anlayışı ve mezunlarının kazanılması için doğru bilgiyi doğru yerden ve doğru zamanda elde etmek bir zorunluluk haline gelmiştir. Bilim içerisinde geçen kavramların yine bilimsel esaslar içinde öğrenilmesi ve öğretilmesi, sunulacak eğitim kadar ilgili kişilerin mesleklerindeki başarıları açısından da ayrı bir öneme sahiptir. Bu çalışma ilgili alandaki önemli bir açığı kapatmaya yardım edebilmek amacıyla tasarlanmıştır. Gastronomi alanında öğretici veya öğrenci sıfatıyla bulunanlar kadar mesleği icra edenler açısından da temel eser niteliği taşımaktadır. Bu eserde 34 farklı kategoride yer alan toplam 1453 terim, 53 farklı üniversite görevli toplam 146 yazar tarafından kaleme alınmış ve açıklanmıştır. Yazar seçimleri olabildiğince ilgili alanda çalışan veya araştırma yapan uzmanlardan oluşturulmaya çalışılmış ve her kavram farklı kontrollerden geçirilerek son hali verilmiştir. tr_TR
dc.description.sponsorship Detay yayıncılık tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Detay yayıncılık tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Kat kat dösemek tr_TR
dc.subject Sulandırmak tr_TR
dc.subject Ovarak öldürmek tr_TR
dc.subject Eng layer tr_TR
dc.subject Fr. chantilly tr_TR
dc.subject Çırpmak tr_TR
dc.subject Ezme tr_TR
dc.subject Fr. corser tr_TR
dc.subject Eng tr_TR
dc.subject Flavour tr_TR
dc.title A'dan Z'ye gastronomi sözlüğü tr_TR
dc.type bookPart tr_TR
dc.relation.journal A'dan Z'ye gastronomi sözlüğü tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 51330 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0001-9387-6308 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster