Yerel halkın gastronomi turizmi çağrışımları ve beklentileri: Göreme kasabası örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Karakuş, Yusuf
dc.contributor.author Onat, Gökhan
dc.contributor.author Güneren, Ebru
dc.date.accessioned 2021-07-01T07:33:09Z
dc.date.available 2021-07-01T07:33:09Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation Karakuş, Y., Onat, G. & Güneren Özdemir, E. (2020). Yerel Halkın Gastronomi Turizmi Çağrışımları ve Beklentileri: Göreme Kasabası Örneği (Connotations and Expectations of Local People's Gastronomic Tourism: Case of Göreme Town). Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2020, 8 (3), 2179-2201 tr_TR
dc.identifier.issn 2147-8775
dc.identifier.uri https://jotags.org/2020/vol8_issue3_article32.pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3386
dc.description.abstract Bu çalışmanın amacı, Göreme Kasabası yerel halkının gastronomi turizmi kavramına bakış açılarının ele alınarak bu turizm türüne yönelik beklentilerinin incelenmesidir. Bilindiği üzere bir bölgede başarılı turizm faaliyetlerinin yürütülebilmesi için yerel halk desteğine ihtiyaç vardır. Bu nedenle Göreme kasabasında yaşayanların gastronomi turizmi kavramına yönelik algıları ve beklentilerinin ele alınması destinasyon düzeyinde karar mekanizmalarına katkı sağlaması açısından önemlidir. Çalışma kapsamında iki aşamalı bir araştırma yapılmış ve ilk aşamada 41, ikinci aşamada 86 katılımcıdan veri toplanmıştır. Birinci aşamada kavram çağrışım testleri kullanılarak gastronomi turizmi kavramının ağacı oluşturulmuş ve yorumlanmıştır. İkinci aşamasında ise Kano Modeli yöntemi kullanılarak yerel halkın bu turizm türüne yönelik beklentileri incelenmiştir. Çalışma bulguları doğrultusunda, yerel halkın gastronomi turizmine yönelik kavramsal bilgisinin olduğu söylenebilir. Kano Modeli yönteminin bulguları doğrultusunda ise yerel halkın gastronomi turizmine yönelik beklentileri sınıflandırılmış ve plan, politika ve strateji geliştirme anlamında karar vericilere faydalı olabilecek öneriler sunulmuştur. Gastronomi turizmi, Yerel halk, Kavram ağacı, Kano modeli tr_TR
dc.description.abstract The aim of this study is to examine the perceptions of the residents of Göreme Town about the concept of gastronomy tourism by examining their expectations for this gastronomy tourism. As it is known, local people support is needed in order to carry out successful tourism activities in a region. For this reason, it is important to address the perceptions and expectations of people living in the town of Göreme about gastronomy tourism, in terms of contributing to the decision-making mechanisms at the destination level. Within the scope of the study, a two-stage research was conducted. In the first stage, the concept tree of gastronomy tourism was created and interpreted by using concept association tests. In the second stage, the expectations of the local people for this type of tourism were examined by using the Kano Model method. In line with the findings of the study, it can be said that local people have conceptual knowledge about gastronomic tourism. In line with the findings of the Kano Model method, the expectations of the local people for gastronomic tourism were classified and suggestions that could be useful for decision makers in terms of planning, policy and strategy development were presented. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.relation.isversionof 10.21325/jotags.2020.655 tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Gastronomi turizmi tr_TR
dc.subject Yerel halk tr_TR
dc.subject Kavram ağacı tr_TR
dc.subject Kano modeli tr_TR
dc.subject Gastronomy tourism tr_TR
dc.subject Residents tr_TR
dc.subject Concept tree tr_TR
dc.subject Kano model tr_TR
dc.title Yerel halkın gastronomi turizmi çağrışımları ve beklentileri: Göreme kasabası örneği tr_TR
dc.title.alternative Connotations and expectations of local people's gastronomic tourism: case of Göreme town tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Journal of tourism and gastronomy studies tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm işletmeciliği bölümü/turizm işletmeciliği anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 37053 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0003-2669-4402 tr_TR
dc.identifier.volume 8 tr_TR
dc.identifier.issue 3 tr_TR
dc.identifier.startpage 2179 tr_TR
dc.identifier.endpage 2201 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster