Filipin mutfağı

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Buyruk, Lütfi
dc.contributor.author Zaro, Serkan
dc.date.accessioned 2021-06-29T12:18:29Z
dc.date.available 2021-06-29T12:18:29Z
dc.date.issued 2020-12
dc.identifier.citation Buyruk L., Zaro S. (2020). Filipin Mutfağı, Dünya Mutfak Kültürleri (içinde). Edit. Perçin N.Ş., Beta, İstanbul. tr_TR
dc.identifier.isbn 978-605-242-880-1
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3294
dc.description.abstract Filipinler, resmi adıyla Filipinler Cumhuriyeti, Pasifik Okyanusu'nun batısında konumlanan bir Güneydoğu Asya ülkesidir...Filipin mutfağı, Filipin takımadalarında bulunan yüzden fazla farklı etnik grubun mutfak kültürlerinin harmanlanmasından oluşur. Yemek yapma stilleri yüzyıllar boyunca Malezya ve Endonezya başta olmak üzere diğer Avustonezya dil ailesinde bulunan toplumların yemek kültürleriyle evrimleşmiş ve çok çeşitli karma bir mutfak haline gelmiştir. Bununla birlikte Filipinler takımadalarının kültürlerini zenginleştiren başlıca Hint, Çin, İspanyol ve Amerikan etki dalgaları doğrultusunda gelen yeni öğeler ve uygulamalar yerel bileşenlere ve yerel mutfak kültürüne adapte olmuştur. Filipin mutfağında yemekler basitçe hazırlanan kızarmış tuzlu balık ve pilavdan, karmaşık reçeteleri olan “Paella” ve “Cozido” gibi İberya kökenli yemeklere kadar uzanan geniş bir yelpazede çeşitlilik gösterir... tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Beta tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Mutfak kültürü, Filipin mutfağı tr_TR
dc.subject Filipin mutfağı tr_TR
dc.title Filipin mutfağı tr_TR
dc.type bookPart tr_TR
dc.relation.journal Dünya Mutfak Kültürleri tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tr_TR
dc.contributor.authorID 114183 tr_TR
dc.identifier.startpage 113 tr_TR
dc.identifier.endpage 124 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster