Kırsal turizmin gelişimine yönelik yerel halkın yaklaşımı: Avanos Göynük köyü üzerine bir araştırma

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Özgül Katlav, Eda
dc.contributor.author Küçükaltan, Derman
dc.date.accessioned 2021-06-25T10:35:13Z
dc.date.available 2021-06-25T10:35:13Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation ÖZGÜL KATLAV EDA,KÜÇÜKALTAN DERMAN (2019). Kırsal Turizmin Gelişimine Yönelik Yerel Halkın Yaklaşımı: Avanos Göynük Köyü Üzerine Bir Araştırma. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, 3(4) tr_TR
dc.identifier.uri https://dergipark.org.tr/en/pub/gastoria/issue/51504/576380
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3139
dc.description.abstract Ön çalışma olarak gerçekleştirilen bu çalışmada, Nevşehir İlinin temel ekonomik unsurlarından olan turizm ve tarım faaliyetlerinin bir arada değerlendirilmesi ile tarım turizmi potansiyelinin ortaya konması amaçlanmıştır. Bu amaca ulaşabilmek için öncelikle turizmin bir bölgede gelişiminden en fazla etkilenecek kesim olan yerel halk ve orada yaşayan üreticilerin görüşlerinin alınması önem arz etmektedir. Bu kapsamda Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı olan Göynük Köyü’ndeki bağcılık faaliyetlerinin kırsal turizm açısından değerlendirilmesine yerel halkın kırsal turizme bakış açıları incelenmiştir. Araştırmanın amacına uygun olarak nitel (kalitatif) araştırma yöntemi ve keşifsel araştırma tasarımı kullanılmıştır ve mülakat tekniği ile veri elde edilmiştir. Araştırma kapsamında yapılan görüşmeler sonucunda yerel halkın Göynük Köyü’nde tarım turizminin gelişimine olumlu baktıkları ve bu doğrultuda çaba göstermeye hazır oldukları görülmektedir. Yerel halk turistlerin ve turistik işletmelerin köye katkı sağlayacağını düşünmektedir. Ayrıca köy halkının kırsal turizmin uygulanabilmesi için valilik, belediyeler, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve turizm acentelerinden yardım ve destek bekledikleri bu çalışmadaki önemli bulgulardandır. tr_TR
dc.description.abstract In this examination, which was done as a starter think about, it was intended to uncover the capability of horticultural the travel industry by the assessment of the travel industry and rural exercises together with the fundamental monetary components of Nevşehir Province. So as to accomplish this objective, it is imperative to take the assessments of the nearby individuals and the makers living there, which is the most influenced by the advancement of the travel industry in a locale. In this specific circumstance, neighborhood individuals' perspectives on provincial the travel industry were analyzed regarding rustic the travel industry in Göynük Village, which is associated with Avanos locale of Nevşehir. Qualitative (qualitative) research method and exploratory research design were used in accordance with the purpose of the research and data were obtained by interview technique. As a result of the interviews carried out within the scope of the research, it is seen that the local people and producers (ties) are looking at the development of agricultural tourism in Göynük Village and they are ready to make efforts in this direction. Local residents believe that tourists and tourist businesses will contribute to the village. In addition, it can be said that they expect assistance and support from the governorship, municipalities, universities, non-governmental organizations and tourism agencies in order to implement agricultural tourism in the village. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Gastroia: Journal of Gastronomy and Travel Research tr_TR
dc.relation.isversionof https://doi.org/10.32958/gastoria.576380 tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Kırsal turizm tr_TR
dc.subject Tarım turizmi tr_TR
dc.subject Bağcılık tr_TR
dc.subject Nevşehir tr_TR
dc.subject Rural tourism tr_TR
dc.subject Agrotourism tr_TR
dc.subject Viticulture tr_TR
dc.title Kırsal turizmin gelişimine yönelik yerel halkın yaklaşımı: Avanos Göynük köyü üzerine bir araştırma tr_TR
dc.title.alternative Local people's approach to development of rural tourism: A research on Avanos Göynük village tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm işletmeciliği bölümü/turizm işletmeciliği anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 32659 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0002-4168-909X tr_TR
dc.identifier.volume 3 tr_TR
dc.identifier.issue 4 tr_TR
dc.identifier.startpage 739 tr_TR
dc.identifier.endpage 752 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster