Ticari mutfaklarda hijyen ve sanitasyon: Turizm lisans öğrencilerinin hijyen ve sanitasyon alışkanlıklarının belirlenmesine yönelik bir araştırma

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Şimşek, Aykut
dc.contributor.author Buyruk, Kürşat
dc.date.accessioned 2020-11-27T12:44:03Z
dc.date.available 2020-11-27T12:44:03Z
dc.date.issued 2014-06-01
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/984
dc.description.abstract Bu çalışmanın amacı, turizm lisans öğrencilerinin hijyen ve sanitasyon alışkanlıklarının belirlenmesi ve söz konusu öğrencilerin sahip oldukları bir takım demografik özelliklerinin hijyen ve sanitasyon alışkanlıkları açısından anlamlı farklılıklar gösterip göstermediğini belirlemektir. Bu amaçla Erzurum Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencilerinden anket tekniği aracılığıyla veriler toplanmıştır. Katılımcılardan elde edilen verilere yönelik Kruskal-Wallis ve Mann Whitney-U test teknikleri kullanılarak farklılık analizleri uygulanmıştır. Uygulanan bu testlere göre, öğrencilerin sahip oldukları demografik özelliklerin çoğunda, hijyen ve sanitasyon alışkanlıklarının belirlenmesine yönelik algı düzeyi açısından anlamlı farklılıklar tespit edilmiştir. tr_TR
dc.description.abstract The aim of this study is to determine of the practices related to hygiene and sanitation of tourism undergraduate students and a number of demographic and socio-economic characteristics of the students show significant differences with regards to practices of hygiene and sanitation. For this purpose, data was collected from the tourism undergraduate students at Erzurum Atatürk University by applying the questionaire technique. Analysis of variance were performed to the data obtained from participants by performing Kruskal-Wallis and Mann Whitney-U tests. According to these tests, in terms of the practices related to hygiene and sanitation of students, significant differences were identified in the majority of the demographic and personal characteristics of students. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Hijyen tr_TR
dc.subject Sanitasyon tr_TR
dc.subject Turizm tr_TR
dc.subject Turizm lisans öğrencileri tr_TR
dc.subject Hygiene tr_TR
dc.subject Sanitation tr_TR
dc.subject Tourism tr_TR
dc.subject Tourism undergraduate students tr_TR
dc.title Ticari mutfaklarda hijyen ve sanitasyon: Turizm lisans öğrencilerinin hijyen ve sanitasyon alışkanlıklarının belirlenmesine yönelik bir araştırma tr_TR
dc.title.alternative Hygiene and sanitation at commercial kitchen: A research on tourism undergraduate students tr_TR
dc.type masterThesis tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Turizm Fakültesi/Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü/Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 114183 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster