dc.contributor.author |
Yıldız, Onur Şevket |
|
dc.contributor.author |
Özkoç, Aziz Gökhan |
|
dc.date.accessioned |
2020-11-27T12:41:54Z |
|
dc.date.available |
2020-11-27T12:41:54Z |
|
dc.date.issued |
2014-05-01 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/982 |
|
dc.description.abstract |
Bu araştırma İstanbul'daki 4 ve 5 yıldızlı otel genel müdürlerinin profillerini, kariyer yollarını ve kariyer stratejilerini öğrenmek amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla bir anket oluşturulmuş ve bu anket genel müdürlere uygulanarak veri toplanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, İstanbul'daki 4 ve 5 yıldızlı otel işletmelerinde görev yapan genel müdürler çoğunlukla kendi branşlarında lisans veya lisansüstü düzeyde eğitime sahip, sektörde tecrübeli, en az bir yabancı dil bilen ve daha ziyade aynı işletmeye sadık kalarak ve kariyerlerini ön planda tutup kendilerini geliştirerek o pozisyona yükselmiş profesyonellerdir. Genel müdürler sektöre erken yaşlarda girmiş, daha ziyade önbüro, yiyecek – içecek veya satış – pazarlama departmanlarında çalışmışlardır. Terfi ve iş değiştirmelerde teklif daha çok işletmelerden gelmiştir. Genel müdürlerin kullandığı başlıca stratejilerden bazıları, "içten denetimli olmak", "her zaman kariyerini ön planda tutmak", "imajına özen göstermek" ve "uzun vadeli net kariyer hedefleri koymak" iken en az kullanılan stratejiler ise "sektördeki aile tanıdıklarını kullanmak" ve "her zaman daha fazla maaş veren yerde çalışmak" stratejileridir. Genel müdürlerin kullandıkları stratejilerin de farklılık gösterdiği bulunmuştur. |
tr_TR |
dc.description.abstract |
This research was conducted to discover the profile, career paths and career strategies of general managers of 4 and 5-star hotels in Istanbul. With this end in view, a survey form was developed and applied to the general managers to collect data. According to the results of the research, the general managers of 4 and 5-star hotels in Istanbul are professionals who usually hold graduate or post graduate degrees in their fields, are experienced in the industry, know at least one foreign language, and mostly reached to the position by keeping loyal to the companies they worked for, giving priority to their careers, and improving themselves. The general managers have entered the industry in younger ages and worked mostly in front office, food & beverage, and sales & marketing departments. The proposals for job moves and promotions were usually made by companies rather than individuals. While some of the most frequently used strategies by general managers are "having internal locus of control", "always putting career first", "paying attention to personal image" and "having clear long-term career goals"; "using family contacts in the industry" and "always going for the higher salary" are the least used ones. It was also discovered that the strategies used by general managers may differ. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Kariyer stratejisi |
tr_TR |
dc.subject |
Kariyer yolu |
tr_TR |
dc.subject |
Otel genel müdürü |
tr_TR |
dc.subject |
Career strategy |
tr_TR |
dc.subject |
Career path |
tr_TR |
dc.subject |
Hotel general manager |
tr_TR |
dc.title |
Otel genel müdürlerinin kariyer yolları ve stratejileri |
tr_TR |
dc.title.alternative |
Career paths and strategies of hotel general managers |
tr_TR |
dc.type |
masterThesis |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Turizm Fakültesi/Turizm İşletmeciliği Bölümü/Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
111160 |
tr_TR |