Yöresel yiyecek ve içeceklerin gastronomi turizmine etkileri: Niğde ili örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Ölmez, Mevlüt
dc.contributor.author İlhan, İbrahim
dc.date.accessioned 2023-01-04T08:35:51Z
dc.date.available 2023-01-04T08:35:51Z
dc.date.issued 2022-10
dc.identifier.citation M. ÖLMEZ and İ. İLHAN, “Yöresel Yiyecek ve İçeceklerin Gastronomi Turizmine Etkileri Niğde İli Örneği,” Journal of Tourism and Gastronomy Studies, vol. 10, no. 3, pp. 0–0, Sep. 2022. tr_TR
dc.identifier.issn 2147 – 8775
dc.identifier.uri https://jotags.org/2022/vol10_Issue3_article33.pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/7955
dc.description.abstract Bu araştırmanın amacı; Niğde yöresine ait yemeklerin gastronomi turizmi açısından paydaşlarla değerlendirilerek yöresel lezzetlerin gastronomi turizmine olan etkilerini belirleyebilmektir. Araştırmada veri toplama yöntemi olarak nitel araştırma yöntemlerinden yüz yüze görüşme tekniği kullanılmıştır. Araştırmanın evrenini; Niğde merkezde yer alan restoran ve lokanta işletmelerinin sahibi ve personelinden oluşan 20 kişi, turizm işletme belgeli ve belediye belgeli otel işletme sahibi ve personelinden oluşan 8 kişi, A grubu seyahat acentesi işletme sahibi ve personelinden oluşan 10 kişi, Turizmciler Derneği başkanı ve Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü müdür ve müdür yardımcısı oluşturmaktadır. Araştırma sonucunda ulaşılan tüm veriler incelendiğinde, Niğde’nin gastronomi turizmi potansiyelinin yüksek olduğu fakat bu durumun yeterince ön plana çıkarılamadığı tespit edilmiştir. Dolayısıyla bu durumun yapılacak inceleme ve girişimlerle giderilebileceği öngörülmektedir. Araştırmada, Niğde gastronomi turizminin geliştirilebilmesi için; yöreye ait yiyecek içeceklerin tanıtımı amacıyla çeşitli gastronomi festivalleri ile etkinliklerinin düzenlenmesi, bölgede yöresel mutfak çalışmalarına yönelik tanıtım ve reklamların arttırılması ve Niğde mutfağına ait coğrafi işaretli ve tescilli ürünlerin çoğaltılması önerilerinde bulunulmuştur. tr_TR
dc.description.abstract The purpose of this research is to determine the effects of local tastes on gastronomic tourism by evaluating the dishes of the Niğde region with stakeholders in terms of gastronomic tourism. The face-to-face interview technique, one of the qualitative research methods, was used as a data collection method. The universe of the research; 20 people consisting of the owners and staff of restaurants and restaurant businesses in the center of Niğde, 8 people consisting of hotel business owners and personnel with tourism operation certificates and municipality certificates, and 10 people consisting of A group and travel agency business owners and personnel, the president of the Tourism Association and Niğde Province The Directorate of Culture and Tourism consists of the director and the deputy director. When all the data obtained as a result of the research were examined, it was determined that the gastronomic tourism potential of Niğde was high, but this situation could not be brought to the fore. Therefore, it is envisaged that this situation can be resolved with investigations and initiatives. In the research, to develop Niğde gastronomic tourism; Suggestions were made to organize various gastronomic festivals and events to promote the local food and beverages, increase the promotion and advertisements for local cuisine studies in the region, and reproduce the geographically marked and registered products of Niğde cuisine tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Journal of Tourism and Gastronomy Studies tr_TR
dc.relation.isversionof https://jotags.org/2022/vol10_Issue3_article33.pdf tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Yöresel yiyecek ve İçecek tr_TR
dc.subject Gastronomi turizmi tr_TR
dc.subject Niğde mutfağı tr_TR
dc.subject Local food and beverage tr_TR
dc.subject Gastronomy tourism tr_TR
dc.subject Niğde cuisine tr_TR
dc.title Yöresel yiyecek ve içeceklerin gastronomi turizmine etkileri: Niğde ili örneği tr_TR
dc.title.alternative Effects of local food and beverages on gastronomy tourism: The case of Niğde province tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Journal of Tourism and Gastronomy Studies tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 331924 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0002-0473-068X tr_TR
dc.contributor.authorID 33545 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0002-6614-9356 tr_TR
dc.identifier.volume 10 tr_TR
dc.identifier.issue 3 tr_TR
dc.identifier.startpage 2212 tr_TR
dc.identifier.endpage 2236 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster