dc.contributor.author |
Aktaş, Ferzan |
|
dc.contributor.author |
Çetiner, Hakan |
|
dc.contributor.author |
Keskin, Emrah |
|
dc.date.accessioned |
2022-08-03T13:28:48Z |
|
dc.date.available |
2022-08-03T13:28:48Z |
|
dc.date.issued |
2022-07-31 |
|
dc.identifier.uri |
https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/2370676 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/7478 |
|
dc.description.abstract |
Sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle birlikte aktif olarak bilgi paylaşımlarının yapıldığı, geniş kitlelere
ulaşmakta aracı rol üstlenen web sayfalarının (blogların) kullanımı hızla artmıştır. Özellikle görselliğin ve
tanıtım unsurlarının ön plana çıkartıldığı turizm ve gastronomi işletmeleri web sayfalarından etkin olarak
yararlanmaktadır. Bireylerin gastronomi blog sayfaları aracılığıyla edinmiş oldukları bilgiler tatma davranışına
olumlu etki edebilmektedir. Gastronomi bloglarının insanları etkilemeye yönelik birçok misyonu
bulunmaktadır. Bu çalışmada temel olarak gastronomi bloglarının, bireylerin tatma davranışı üzerinde
yarattığı etkiler incelenmiştir. Çalışma verilerinin toplanması için nicel veri toplama yöntemi olan anket
tekniğinden yararlanılmıştır. Araştırma kapsamında gastronomi bloglarını takip eden 450 kişiyle iletişime
geçilmiş 391 dönüt sağlanmıştır. Elde edilen bulgular SPSS Process programı kullanılarak analiz edilmiştir.
İncelenen bulgulara göre gastronomi blogları ve tatma davranışı arasında pozitif yönlü ve anlamlı bir ilişki
bulunmuştur. |
tr_TR |
dc.description.abstract |
With the introduction of social media into our lives, the use of web pages (blogs) that actively share
information and play a mediator role in reaching large audiences has increased rapidly. In particular, tourism
and gastronomy businesses, where visuality and promotional elements are brought to the fore, make effective
use of web pages. The information obtained by individuals through gastronomy blog pages can have a positive
effect on tasting behavior. Gastronomy blogs have many missions to influence people. In this study basically
the effects of gastronomy blogs on the tasting behavior of individuals were examined. Questionnaire
technique, a quantitative data collection method, was used in order to collect the study data. Within the scope
of the research, 450 people who follow gastronomy blogs were contacted and 391 feedbacks were provided.
The obtained findings were analyzed using the SPSS Process program. According to the findings examined, a
positive and significant relationship was found between gastronomy blogs and tasting behavior. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Abant Sosyal Bilimler Dergisi |
tr_TR |
dc.relation.isversionof |
10.11616/asbi.1102562 |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Gastronomi blogları |
tr_TR |
dc.subject |
Tatma davranışı |
tr_TR |
dc.subject |
Sosyal ağlar |
tr_TR |
dc.subject |
Social network |
tr_TR |
dc.subject |
Gastronomy blogs |
tr_TR |
dc.subject |
Taste behaviour |
tr_TR |
dc.title |
Gastronomi blogları ve tatma davranışı arasındaki ilişkilerin analizi |
tr_TR |
dc.title.alternative |
Analysis of the relationship between gastronomy blogs and taste behavior |
tr_TR |
dc.type |
article |
tr_TR |
dc.relation.journal |
Abant Sosyal Bilimler Dergisi |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
46974 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
0000-0001-6565-4265 |
tr_TR |
dc.identifier.volume |
22 |
tr_TR |
dc.identifier.issue |
2 |
tr_TR |