Gastronomi blogları ve tatma davranışı arasındaki ilişkilerin analizi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Aktaş, Ferzan
dc.contributor.author Çetiner, Hakan
dc.contributor.author Keskin, Emrah
dc.date.accessioned 2022-08-03T13:28:48Z
dc.date.available 2022-08-03T13:28:48Z
dc.date.issued 2022-07-31
dc.identifier.uri https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/2370676
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/7478
dc.description.abstract Sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle birlikte aktif olarak bilgi paylaşımlarının yapıldığı, geniş kitlelere ulaşmakta aracı rol üstlenen web sayfalarının (blogların) kullanımı hızla artmıştır. Özellikle görselliğin ve tanıtım unsurlarının ön plana çıkartıldığı turizm ve gastronomi işletmeleri web sayfalarından etkin olarak yararlanmaktadır. Bireylerin gastronomi blog sayfaları aracılığıyla edinmiş oldukları bilgiler tatma davranışına olumlu etki edebilmektedir. Gastronomi bloglarının insanları etkilemeye yönelik birçok misyonu bulunmaktadır. Bu çalışmada temel olarak gastronomi bloglarının, bireylerin tatma davranışı üzerinde yarattığı etkiler incelenmiştir. Çalışma verilerinin toplanması için nicel veri toplama yöntemi olan anket tekniğinden yararlanılmıştır. Araştırma kapsamında gastronomi bloglarını takip eden 450 kişiyle iletişime geçilmiş 391 dönüt sağlanmıştır. Elde edilen bulgular SPSS Process programı kullanılarak analiz edilmiştir. İncelenen bulgulara göre gastronomi blogları ve tatma davranışı arasında pozitif yönlü ve anlamlı bir ilişki bulunmuştur. tr_TR
dc.description.abstract With the introduction of social media into our lives, the use of web pages (blogs) that actively share information and play a mediator role in reaching large audiences has increased rapidly. In particular, tourism and gastronomy businesses, where visuality and promotional elements are brought to the fore, make effective use of web pages. The information obtained by individuals through gastronomy blog pages can have a positive effect on tasting behavior. Gastronomy blogs have many missions to influence people. In this study basically the effects of gastronomy blogs on the tasting behavior of individuals were examined. Questionnaire technique, a quantitative data collection method, was used in order to collect the study data. Within the scope of the research, 450 people who follow gastronomy blogs were contacted and 391 feedbacks were provided. The obtained findings were analyzed using the SPSS Process program. According to the findings examined, a positive and significant relationship was found between gastronomy blogs and tasting behavior. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Abant Sosyal Bilimler Dergisi tr_TR
dc.relation.isversionof 10.11616/asbi.1102562 tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Gastronomi blogları tr_TR
dc.subject Tatma davranışı tr_TR
dc.subject Sosyal ağlar tr_TR
dc.subject Social network tr_TR
dc.subject Gastronomy blogs tr_TR
dc.subject Taste behaviour tr_TR
dc.title Gastronomi blogları ve tatma davranışı arasındaki ilişkilerin analizi tr_TR
dc.title.alternative Analysis of the relationship between gastronomy blogs and taste behavior tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Abant Sosyal Bilimler Dergisi tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 46974 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0001-6565-4265 tr_TR
dc.identifier.volume 22 tr_TR
dc.identifier.issue 2 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster