dc.contributor.author |
Dursun, Mehmet Tahir |
|
dc.contributor.author |
Eriş, Engin Deniz |
|
dc.date.accessioned |
2021-12-24T14:00:17Z |
|
dc.date.available |
2021-12-24T14:00:17Z |
|
dc.date.issued |
2018-06-20 |
|
dc.identifier.issn |
2149-3871 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/6171 |
|
dc.description.abstract |
Gün geçtikçe değişen teknoloji ve yükselen yaşam kalitesi beraberinde yeni
markalar ve iş ortamları ortaya çıkarmıştır. Çağa ayak uydurmak ve mevcut
çalışanların gelecekte kaliteli bir iş ortamında çalışabilmeleri için işverenler gelecek
kuşakların olası istek ve beklentilerini karşılayabilecek şekilde işe ilişkin unsurları
(fiziksel çalışma koşulları, ücret vb.) hazırlamaya çalışmaktadırlar. Bu çalışmada,
işveren marka algısının çalışma yaşam kalitesi ile ilişkisi ve bu ilişkinin kuşaklar
tarafından farklı algılanıp algılanmadığını ortaya koymak amaçlanmaktadır.
Araştırma Eskişehir ilinde hizmet veren dört ve beş yıldızlı konaklama işletme
çalışanları örnekleminde gerçekleştirilmiştir. Araştırmada nicel yöntemlerden alan
araştırması kullanılmış olup veriler soru formu (anket) tekniği ile toplanmıştır. Elde
edilen veriler istatistiki programlar aracılığıyla analiz edilmiştir. Elde edilen verilere
göre örneklemin oluşturduğu çalışanlar X ve Y kuşaklarından oluşmaktadır.
Dolayısıyla kuşak karşılaştırılması bu iki kuşak arasında yapılmıştır. Yapılan
regresyon sonucunda, işveren markasının ana değişken olarak çalışma yaşam
kalitesini arasında pozitif bir ilişki ortaya çıkmıştır. Özetle, işveren marka algısının
çalışma yaşam kalitesini etkilediği ve kuşaklara göre bu etkide bir farklılaşmanın
olmadığı ortaya çıkmıştır. |
tr_TR |
dc.description.abstract |
The ever-changing technology and rising quality of life have brought new
brands and business environments together. To keep pace and enable current
employees to work in a quality business environment in the future, employers are
trying to prepare elements of work (physical working conditions, wages, etc.) so that
they can meet the expectations and expectations of future generations. In this study, it
is aimed to show whether employer brand perception is related to working quality of
life and whether this relationship is perceived differently by generations. The research
was carried out in the sample of employees of four and five-star hospitality
managements serving in Eskisehir. In the research, a field study from quantitative
methods was used and data were collected by questionnaire technique. The obtained
data were analysed by means of statistical programs. According to the obtained data,
the employees formed by the sample are composed of X and Y generations. Therefore,
comparison was made between these two generations. As a result of the regression
made, there was a positive relationship between working life quality as the main
variable of the employer brand. In summary, it was found that employer brand
perception affected working quality of work and there was no differentiation in this
effect from generation to generation |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
İşveren markası |
tr_TR |
dc.subject |
Çalışma yaşam kalitesi |
tr_TR |
dc.subject |
Kuşaklar |
tr_TR |
dc.subject |
Turizm |
tr_TR |
dc.subject |
Employer brand |
tr_TR |
dc.subject |
Quality of work life |
tr_TR |
dc.subject |
Generations |
tr_TR |
dc.subject |
Tourism |
tr_TR |
dc.title |
Konaklama işletmelerinde kuşaklar bağlamında işveren marka algısı ile çalışma yaşam kalitesi ilişkisi |
tr_TR |
dc.title.alternative |
Relationship between employer brand perception and quality of worklife in the context of generations in hospitality enterprises |
tr_TR |
dc.type |
article |
tr_TR |
dc.relation.journal |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Pamukkale Üniversitesi/Denizli sosyal bilimler meslek yüksekokulu/seyahat-turizm ve eğlence hizmetleri bölümü/turizm ve seyahat hizmetleri pr. |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
240944 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
0000-0002-9390-3529 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
0000-0002-0652-3975 |
tr_TR |
dc.identifier.volume |
8 |
tr_TR |
dc.identifier.issue |
1 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
160 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
179 |
tr_TR |