Bağdan sofraya yemeklik asma yaprak üretimi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Cangi, Rüstem
dc.contributor.author Yağcı, Adem
dc.date.accessioned 2021-11-12T13:04:01Z
dc.date.available 2021-11-12T13:04:01Z
dc.date.issued 2017-10-20
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/5726
dc.description.abstract Bağcılık dünyada en temel tarımsal faaliyet kollarından birisidir. Türkiye’de bağlardan hem üzüm hem de asma (V.vinifera) yaprakları yoğun olarak üretilmekte ve tüketilmektedir. Salamuralık asma yaprakları (dolma) Akdeniz diyetlerinde yaygın olarak sevilen bir Türk yemeğidir. Asma yaprağı bol miktarda vitamin, diyet lifi ve mineral içerir. Asma yaprakları hem taze hem de salamura şeklinde kullanılabilir. Yaprak sarması için genç yapraklar tercih edilmektedir. Salamura asma yaprağı üretimi için Narince, Sultani Çekirdeksiz, Yapıncak ve Emir üzüm çeşitleri daha uygundur. Salamura asma yaprağı üretimi ve tüketimi son yıllarda Türkiye’de sürekli olarak artmaktadır. Ayrıca son yıllarda hazır gıda sektörü ve batı ülkelerinde asma yaprağı dolmasına olan talep artmaktadır. tr_TR
dc.description.abstract Viticulture is one of the major agricultural branches in world. Both grape and vine (V. vinifera) leaves in vineyard are intensely produced and consumed in Turkey. Brined grape vine leaves, dolma is a well-liked Turkish dish, common to Mediterranean diets. The vine leaf contains an abundant amount of vitamins, dietary fiber and minerals. Vine leaves can be used as both in fresh and stored forms. Young leaves are choosen for stuffed dish. Narince, Sultani Cekirdeksiz, Yapincak and Emir grape cultivars are more suitable for this purpose. Brined vine leaves production and consumption has continuously increased in Turkey recent years. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Asma tr_TR
dc.subject Salamuralık asma yaprağı tr_TR
dc.subject Hasat tr_TR
dc.subject Ürün işleme tr_TR
dc.subject Vine tr_TR
dc.subject Brined vine leaves tr_TR
dc.subject Harvest tr_TR
dc.subject Processing tr_TR
dc.title Bağdan sofraya yemeklik asma yaprak üretimi tr_TR
dc.title.alternative Production of grapevine leaves from vineyard to table tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi tr_TR
dc.contributor.department Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi/ziraat fakültesi/bahçe bitkileri bölümü/bağ yetiştirme ve ıslahı anabilim dalı/ tr_TR
dc.contributor.authorID 4256 tr_TR
dc.identifier.volume 6 tr_TR
dc.identifier.issue Özel Sayı tr_TR
dc.identifier.startpage 137 tr_TR
dc.identifier.endpage 148 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster