Antalya ilinin organik bitkisel üretim potansiyelinin dünya ve Türkiye ile kıyaslanması ve gelişmesine yönelik öneriler

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Ulukapı, Kamile
dc.contributor.author Şener, Sevinç
dc.date.accessioned 2021-11-12T13:02:16Z
dc.date.available 2021-11-12T13:02:16Z
dc.date.issued 2017-12-21
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/5716
dc.description.abstract Genel olarak Akdeniz iklimine sahip olan Antalya ili zengin tür çeşitliliğine sahiptir. Antalya ilindeki tarım alanları ve bitkisel üretim değerleri Türkiye geneli içerisinde önemli bir yer tutmaktadır. Topografik yapısı ve iklim özellikleri sebebiyle organik bitkisel üretim açısından avantajlara sahip olan ilde, organik bitkisel üretim konvansiyonel üretim ile rekabet edememekte ve organik bitkisel üretim rakamlarının hayli düşük olduğu görülmektedir. Bu derlemede, öncelikle Dünya'da ve Türkiye'de yapılan organik bitkisel üretim irdelenmiş, Antalya ilinin mevcut durumu ve potansiyeli ortaya konulmuş, üretimin arttırılması için çözüm önerileri sunulmuştur. tr_TR
dc.description.abstract Being situated in the zone of Mediterranean climate, Antalya has a wide range of bio-diversity. The agricultural fields and plant production values have reserved a significant place when to be compared with the general values of Turkey. Though Antalya bears some advantages in terms of organic plant production because of its topographic structure and climatic characteristics, it is easily observed that the organic plant production in Antalya cannot compete with the conventional production, and that the figures of organic plant production are too low. Throughout this review, the organic plant production in Turkey and the whole world has been firstly examined, and then the current situation and potential of Antalya has been covered, and some suggestions of solution have been presented accordingly. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Antalya tr_TR
dc.subject Organik ürün tr_TR
dc.subject Sürdürülebilirlik tr_TR
dc.subject Tarım tr_TR
dc.subject Organic product tr_TR
dc.subject Sustainability tr_TR
dc.subject Agriculture tr_TR
dc.title Antalya ilinin organik bitkisel üretim potansiyelinin dünya ve Türkiye ile kıyaslanması ve gelişmesine yönelik öneriler tr_TR
dc.title.alternative The comparison of organic plant production potential in the province of Antalya with Turkey and the world, and some suggestions on the development of this potential tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi tr_TR
dc.contributor.department Akdeniz Üniversitesi/teknik bilimler meslek yüksekokulu/bitkisel ve hayvansal üretim bölümü/organik tarım pr. tr_TR
dc.contributor.authorID 205531 tr_TR
dc.identifier.volume 6 tr_TR
dc.identifier.issue Özel Sayı tr_TR
dc.identifier.startpage 271 tr_TR
dc.identifier.endpage 279 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster