dc.contributor.author |
Gerçekaslan, Kamil Emre |
|
dc.contributor.author |
Seçen, Selçuk Mustafa |
|
dc.date.accessioned |
2021-09-23T07:24:54Z |
|
dc.date.available |
2021-09-23T07:24:54Z |
|
dc.date.issued |
2017 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/5129 |
|
dc.description.abstract |
Bu çalışmada, Ülkemizde sadece Nevşehir’de üretilen patates ununun kek üretiminde kullanım imkânı ve kekin kalite kriterleri üzerine etkisi araştırılmıştır. Bu amaçla kek üretiminde kullanılacak buğday unu farklı oranlarda (% 0, 2.5, 5, 10, 20) patates unu ile ikame edilerek kullanılmıştır. Üretilen keklerde renk, hacim, pişme kaybı, hacim-simetri indeks değerleri ve tekstür analizi yapılmıştır. Araştırmada kullanılan patates unu Sakarya Tarım Ürünleri Üretme ve Değerlendirme A.Ş. (SATÜDAŞ) Nevşehir Patates Unu İşleme Fabrikasından temin edilmiştir. Kek üretiminde kullanılacak patates unu miktarının tüketici beğenilirliğini (özellikle sertlik ve hacim açısından) olumsuz etkilememesi adına %10’un üzerindeki seviyelerde kullanılmaması gerektiği sonucuna varılmıştır. |
tr_TR |
dc.description.sponsorship |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, NEÜBAP16F23 |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
patates unu |
tr_TR |
dc.subject |
kek |
tr_TR |
dc.subject |
tekstür |
tr_TR |
dc.subject |
kek nitelikleri |
tr_TR |
dc.title |
Patates unu katkısının keklerin tekstürel özellikleri üzerine etkisi |
tr_TR |
dc.title.alternative |
The effect of potato flour on the textural propertıes of cup cakes |
tr_TR |
dc.type |
project |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
41078 |
tr_TR |