dc.contributor.author |
Araz, Uğur |
|
dc.contributor.author |
Buyruk, Lütfi |
|
dc.date.accessioned |
2020-03-06T12:05:28Z |
|
dc.date.available |
2020-03-06T12:05:28Z |
|
dc.date.issued |
2019-08 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/502 |
|
dc.description.abstract |
Araştırmanın amacı, Kapadokya bölgesine gelen turistlerin restoran seçimlerinin
demografik ve kişisel özelliklerine göre anlamlı farklılık gösterip göstermediğini
belirlemektir.
Araştırmanın teorik kısmında yiyecek içecek işletmelerinin tanımı, önemi ve gelişme
nedenleri, turist motivasyonları, turist tatmini ve turistlerin restoran seçimini
etkileyen faktörler ele alınmıştır.
Bu amaçla çalışmanın alan araştırması kısmında Kapadokya bölgesindeki otel ve
restoranlara turistlerin doldurması amacı ile 600 adet anket bırakılmıştır. Toplanan
418 adet anketten çok eksik veya gelişi güzel doldurulan anketler ayıklandıktan sonra
toplam 404 adet anket ile elde edilen veriler doğrultusunda analizler yapılmıştır.
Turistlerden elde edilen verilere bilgisayar ortamında güvenilirlik, frekans, yüzde,
standart sapma, bağımsız örneklemler t-testi ve tek yönlü varyans analizi (ANOVA)
uygulanmıştır. Uygulanan bu analizlere göre, Kapadokya’ya gelen turistlerin
demografik ve kişisel özelliklerinin çoğunda, restoran seçimlerine göre anlamlı
farklılıklar tespit edilmiştir. |
tr_TR |
dc.description.abstract |
The main purpose of this research is to clarify if the restaurant choice of the tourists
who come to Cappadocia, depends on meaningful differences with demographic
specialties or not. In the theoric part of the research we handled the definition of food
and beverage firms, importance and development reasons, tourist motivation, tourist
satisfaction and the factors which affect the restaurant choice of tourists.
With this purpose, we left 600 questionnaires to the restaurants and hotels in
Cappadocia region for the tourists as for the field study. We analyzed 404
questionnaires after selection of random and missing questionnaires in total of 418.
The acquired data’s from the tourists are implemented on the computer environment
with reliability, frequency, percent, standard deviations, independent samples t-test
and one-way variation analysis (ANOVA). As for the implemented analysis, the
demographic and personal specialty of the tourists coming to Cappadocia made
meaningful differences on choice of restaurants. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Food and beverage |
tr_TR |
dc.subject |
Restaurant choice |
tr_TR |
dc.subject |
Restaurant specialties |
tr_TR |
dc.subject |
Demographic and personal specialty |
tr_TR |
dc.subject |
Cappadocia |
tr_TR |
dc.subject |
Restoran seçimi |
tr_TR |
dc.subject |
Restoran özellikleri |
tr_TR |
dc.subject |
Demografik ve kişisel özellikler |
tr_TR |
dc.subject |
Kapadokya |
tr_TR |
dc.title |
Kapadokya Bölgesine Gelen Turistlerin Restoran Seçim Ölçütleri Üzerine Bir Araştırma |
tr_TR |
dc.title.alternative |
A research on The Restaurant Selectıon Crıterıa of The Tourısts Comıng To Cappadocıa Regıon |
tr_TR |
dc.type |
masterThesis |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Turizm Fakültesi/Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü/Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı/Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Turizm Fakültesi/Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü/Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı/ |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
114183 |
tr_TR |