dc.contributor.author |
Tezgel Çoban, Ecem |
|
dc.contributor.author |
Şahin Perçin, Nilüfer |
|
dc.contributor.author |
Çoban, Ömer |
|
dc.date.accessioned |
2021-09-09T07:40:57Z |
|
dc.date.available |
2021-09-09T07:40:57Z |
|
dc.date.issued |
2019-09 |
|
dc.identifier.isbn |
978-605-031-271-3 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/4701 |
|
dc.description.abstract |
Dışarıda yemek deneyimi, duygusal bağlılık, haz, eğlence ve günlük rutin faaliyetlerden kaçışı bünyesinde barındıran bir deneyim türüdür. Yemek deneyimin eşsiz ve akılda kalıcı olmasını sağlamak tüketici memnuniyetini arttıran faktörlerden birisi olduğu söylenebilir. Bu amaçla çalışmada yemek deneyimi ve akılda kalıcı yemek deneyimi üzerine yapılan çalışmalara ilişkin alanyazın taraması gerçekleştirilmiş, kavramlara ilişkin net bir çerçeve oluşturulmaya çalışılmıştır. Bunun yanı sıra, yemek deneyiminin unsurları ortaya konulmuş ve hangilerinin akılda kalıcı olmaya zemin hazırladığı belirlenmeye çalışılmıştır. Yapılan değerlendirme sonucunda akılda kalıcı yemek deneyimine ilişkin öne çıkan faktörler yerel yiyecekler, servis, yenilik ve diğer faktörler olarak belirlenmiştir. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Dışarıda yemek yeme |
tr_TR |
dc.subject |
Deneyim |
tr_TR |
dc.subject |
Yemek deneyimi |
tr_TR |
dc.subject |
Akılda kalıcı yemek deneyimi |
tr_TR |
dc.title |
Yemek deneyimi ve akılda kalıcı yemek deneyimi |
tr_TR |
dc.title.alternative |
Dining experience and memorable dining experience |
tr_TR |
dc.type |
conferenceObject |
tr_TR |
dc.relation.journal |
IV. International Gastronomy Tourism Studies Congress |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm rehberliği bölümü/turizm rehberliği anabilim dalı |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
43363 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
676 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
681 |
tr_TR |