Kültürel miras açısından hatırı sayılır kahve

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Yönet Eren, Firdevs
dc.contributor.author Ceyhun Sezgin, Aybuke
dc.date.accessioned 2021-09-09T07:34:04Z
dc.date.available 2021-09-09T07:34:04Z
dc.date.issued 2017-11-15
dc.identifier.uri https://utkm.kongresi.org/Belgeler/29/29/UTKM%20Bildiri%20%C3%96zeti%20Kitab%C4%B1.pdf
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/4692
dc.description.abstract Toplumların kültürel değerlerini gelenek, görenek ve alışkanlıklar oluşturmaktadır. Bu değerler uzun bir zaman sürecinde birikimler sonucu ortaya çıkmaktadır. Türk toplumunun alışkanlıkları arasında yer alan yeme ve içme alışkanlıkları kültürel açıdan önemli bir yere sahiptir. Çalışmamıza konu olan kahve ise yıllar boyunca sosyal ortamda önemli rol alan içeceklerin başında gelmektedir. Türk halkı tarafından sevilerek içilen ve hatırı sayılır özellikte olan kahvenin içme alışkanlığının yaklaşık olarak 5. yüzyıldan günümüze kadar devam ettiği bilinmektedir. Kahve coffea cinsi bir ağacın, kiraza benzeyen parlak kırmızı meyve çekirdeklerinin kavrulup öğütülmesi ile elde edilen tozdur. Kahvenin Arabistan’dan batı ülkelerine yayılması Osmanlı coğrafyası üzerinden sağlandığından Avrupalılar kahveyi Türk içeceği olarak adlandırmışlardır. Türk Kahve kültürü yaşayan geleneklerimiz arasında yer almaktadır. Günlük hayatın bir parçası olarak özellikle ikram edilme vasfıyla önceleri sosyal bir statü göstergesi olan kahve, eğlence, sohbet ve misafirlik gibi sosyal kurumların yeri doldurulamaz içeceği olarak somut olmayan kültürel miras haline gelmiştir. Bu kültürel değerin korunması ancak gelecek nesillere aktarılmasıyla mümkün olabilecektir. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Kahve tr_TR
dc.subject Kültürel miras tr_TR
dc.subject Yeme içme alışkanlığı tr_TR
dc.title Kültürel miras açısından hatırı sayılır kahve tr_TR
dc.title.alternative In terms of cultural heritage respectable coffee tr_TR
dc.type other tr_TR
dc.relation.journal I. Uluslararası Turizm ve Kültürel Miras Kongresi tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tr_TR
dc.contributor.authorID 261865 tr_TR
dc.contributor.authorID 0000-0001-8912-0786 tr_TR
dc.identifier.startpage 144 tr_TR
dc.identifier.endpage 144 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster