Eskiçağda şarabın dini, siyasi ve ekonomik açıdan değeri

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Akkuş Mutlu, Suzan
dc.date.accessioned 2021-07-26T08:48:38Z
dc.date.available 2021-07-26T08:48:38Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3837
dc.description.abstract Şarap eskiçağ toplumları tarafından hastalıkların tedavisinde ve kutsal törenlerde sıkça kullanılmıştır. Yaygın bir şekilde kullanılması ticaretinin yapılmasına neden olmuştur. Çivi yazılı belgelerden kralların şarap üzerinden de haraç aldıkları anlaşılmaktadır. Şarabın vergi veya haraç olarak alınması ekonomik açıdan değerli bir ürün olduğunu da kanıtlamaktadır. Eskiçağda yapılan törenlerin, eğlencelerin en önemli içeceklerinden biri de şaraptır. Ayrıca günlük yaşantıda ve dini törenlerde tanrılara adak olarak sunulmuştur. Asur Ticaret Kolonileri Çağı’na ait tabletlerden Anadolu halkının bağcılık ve şarap üretimi yaptığı anlaşılmaktadır. Hitit yazılı metinlerinden de Anadolu’da en yaygın bir şekilde kullanılan içkinin şarap olduğu anlaşılmaktadır. Bu makalemizde, törenlerin ve eğlencelerin vazgeçilmez içeceği olan şarabın eskiçağda kullanım alanları, dini, siyasi ve ekonomik açıdan değerini inceleyeceğiz. tr_TR
dc.description.abstract The wine had been frequently used by ancient societies in the treatment of diseases and the sacred ceremonies. Its widespread use had led to trade. It was understood from the written documents that the kings received tribute from the wine. That Wine was taken as tax or tribute also proves to be an economically valuable product. One of the most important beverages of ceremonies and entertainment in ancient times was wine. It was also offered as an offering to the gods in daily life and religious ceremonies. It is understood that the Anatolian people produced viticulture and wine from the tablets of the age of the Assyrian Trade Colonies. It is understood that the most commonly used drink is wine in Anatolia from Hittite written texts. In this article, we will examine the use of wine as the indispensable drink of ceremonies and entertainment in ancient times, its religious, political and economic value. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Iğdır Üniversitesi SBED tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Eskiçağ tr_TR
dc.subject Şarap tr_TR
dc.subject Ticaret tr_TR
dc.subject Çivi yazılı belge tr_TR
dc.subject Değer tr_TR
dc.subject Ancient times tr_TR
dc.subject Wine tr_TR
dc.subject Trade tr_TR
dc.subject Cuneiform document tr_TR
dc.subject Value tr_TR
dc.title Eskiçağda şarabın dini, siyasi ve ekonomik açıdan değeri tr_TR
dc.title.alternative Religious, political and economic value of wine in ancient times tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler E.D. tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/fen-edebiyat fakültesi/tarih bölümü/eskiçağ tarihi anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 189154 tr_TR
dc.identifier.issue 19 tr_TR
dc.identifier.startpage 115 tr_TR
dc.identifier.endpage 136 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster