dc.contributor.author |
Birdir, Sevda Sahilli |
|
dc.contributor.author |
Kale, Emine Yıldız |
|
dc.date.accessioned |
2021-07-06T06:33:16Z |
|
dc.date.available |
2021-07-06T06:33:16Z |
|
dc.date.issued |
2014 |
|
dc.identifier.citation |
Birdir, E., ve Kale, Y. (2014). Restoran işletmelerinde yenilik uygulamaları: Mersin ve
Adana örneği. Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi/ Journal of Travel and
Hospitality Management, 11(3), 57-72 |
tr_TR |
dc.identifier.uri |
https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/117638 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/3579 |
|
dc.description.abstract |
Bu çalışmanın amacı, restoran işletmelerinde uygulanan yenilikçi hizmetleri tespit
etmektir. Ayrıca, restoran işletmelerine ait özelliklere göre, yapılan yenilik
faaliyetlerinin farklılaşıp, farklılaşmadığı belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırmanın
evrenini, Mersin ve Adana’da faaliyet gösteren birinci sınıf restoranlar
oluşturmaktadır. Evrenin tamamı araştırma kapsamına alınmıştır. Araştırmada nicel
araştırma yöntemi kullanılmış ve veriler anket tekniğiyle toplanmıştır. Anket, Ağustos
2013-Ocak 2014’de, yüz yüze uygulama yöntemlerinden biri olan “bırak ve topla
yöntemi” kullanılarak uygulanmıştır. Toplam 169 yeme-içme işletmesine anket
dağıtılmış, 92 (%54) işletmeden geri dönüş elde edilmiştir. Yapılan yazın taraması
sonucunda ülkemizde restoran işletmelerinin yenilik faaliyetlerine dönük araştırma
olmaması nedeniyle, bu çalışma ilk olma özelliği taşımaktadır. Araştırma sonunda
restoran işletmelerinin birçok alanda yenilikçi hizmet uyguladıkları ortaya çıkmıştır.
Restoranların en çok “kablosuz internet bağlantısı”, “yiyecekler”, “siparişin iletilme
süresi”, “hizmet yenilikleri”, “güvenlik sistemleri”, “müşterilerin bekleme süresi”, hesap
alma süresi” , “lavabolar”, “çevre duyarlılığı” ve “sipariş alma süresi” alanlarında
yenilik yaptığı belirlenmiştir. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Yenilik |
tr_TR |
dc.subject |
Yenilikçi hizmet |
tr_TR |
dc.subject |
Restoran işletmeleri |
tr_TR |
dc.title |
Restoran işletmelerinde yenilik uygulamaları: Mersin ve Adana örneği |
tr_TR |
dc.title.alternative |
Innovation applications in restaurants: a field study in Mersin and Adana |
tr_TR |
dc.type |
article |
tr_TR |
dc.relation.journal |
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi/ Journal of Travel and Hospitality Management |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
112031 |
tr_TR |
dc.identifier.volume |
11 |
tr_TR |
dc.identifier.issue |
3 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
57 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
72 |
tr_TR |