Restoran işletmelerinde yenilik uygulamaları: Mersin ve Adana örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Birdir, Sevda Sahilli
dc.contributor.author Kale, Emine Yıldız
dc.date.accessioned 2021-07-06T06:33:16Z
dc.date.available 2021-07-06T06:33:16Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.citation Birdir, E., ve Kale, Y. (2014). Restoran işletmelerinde yenilik uygulamaları: Mersin ve Adana örneği. Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi/ Journal of Travel and Hospitality Management, 11(3), 57-72 tr_TR
dc.identifier.uri https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/117638
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3579
dc.description.abstract Bu çalışmanın amacı, restoran işletmelerinde uygulanan yenilikçi hizmetleri tespit etmektir. Ayrıca, restoran işletmelerine ait özelliklere göre, yapılan yenilik faaliyetlerinin farklılaşıp, farklılaşmadığı belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırmanın evrenini, Mersin ve Adana’da faaliyet gösteren birinci sınıf restoranlar oluşturmaktadır. Evrenin tamamı araştırma kapsamına alınmıştır. Araştırmada nicel araştırma yöntemi kullanılmış ve veriler anket tekniğiyle toplanmıştır. Anket, Ağustos 2013-Ocak 2014’de, yüz yüze uygulama yöntemlerinden biri olan “bırak ve topla yöntemi” kullanılarak uygulanmıştır. Toplam 169 yeme-içme işletmesine anket dağıtılmış, 92 (%54) işletmeden geri dönüş elde edilmiştir. Yapılan yazın taraması sonucunda ülkemizde restoran işletmelerinin yenilik faaliyetlerine dönük araştırma olmaması nedeniyle, bu çalışma ilk olma özelliği taşımaktadır. Araştırma sonunda restoran işletmelerinin birçok alanda yenilikçi hizmet uyguladıkları ortaya çıkmıştır. Restoranların en çok “kablosuz internet bağlantısı”, “yiyecekler”, “siparişin iletilme süresi”, “hizmet yenilikleri”, “güvenlik sistemleri”, “müşterilerin bekleme süresi”, hesap alma süresi” , “lavabolar”, “çevre duyarlılığı” ve “sipariş alma süresi” alanlarında yenilik yaptığı belirlenmiştir. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Yenilik tr_TR
dc.subject Yenilikçi hizmet tr_TR
dc.subject Restoran işletmeleri tr_TR
dc.title Restoran işletmelerinde yenilik uygulamaları: Mersin ve Adana örneği tr_TR
dc.title.alternative Innovation applications in restaurants: a field study in Mersin and Adana tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi/ Journal of Travel and Hospitality Management tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 112031 tr_TR
dc.identifier.volume 11 tr_TR
dc.identifier.issue 3 tr_TR
dc.identifier.startpage 57 tr_TR
dc.identifier.endpage 72 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster