Konaklama işletmelerinde öz uyumun iş performansına etkisi: yaşam doyumunun aracı rolü

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Kale, Emine
dc.date.accessioned 2021-07-06T06:23:20Z
dc.date.available 2021-07-06T06:23:20Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.citation Kale, E. (2013), Konaklama İşletmelerinde Öz Uyumun İş Performansına Etkisi: Yaşam Doyumunun Aracı Rolü, Yönetim Bilimleri Dergisi, 11 (21), 117-133. tr_TR
dc.identifier.uri https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/46277
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3571
dc.description.abstract Bu çalışmanın temel amacı, çalışanların öz uyumlarının iş performansına yönelik etkisinde yaşam doyumunun aracı rolünü belirlemektir. Araştırmanın evrenini Kapadokya bölgesinde yer alan dört ve beş yıldızlı otel çalışanları oluşturmaktadır. Evrenin tamamı araştırma kapsamına dâhil edilmiştir. Veri toplama aracı olarak anket tekniği kullanılmıştır ve araştırma sonunda 176 geçerli anket toplanmıştır. Yapılan korelasyon analizi sonuçlarına göre, öz uyumun bütün boyutları ile (dışsal, içe yansıtma, tanımlanmış, içsel) iş performansı arasında pozitif düzeyde anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Ayrıca hiyerarşik regresyon analizi sonuçlarına göre; tanımlanmış öz uyum boyutunun iş performansına yönelik etkisinde bireylerin yaşam doyumu aracı rolü tespit edilirken; dışsal, içe yansıtma ve içsel öz uyum boyutlarının, iş performansına yönelik etkisinde yaşam doyumunun bir etkisi görülmemiştir. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject İş performansı tr_TR
dc.subject Öz uyum tr_TR
dc.subject Yaşam doyumu tr_TR
dc.subject Otel işletmeleri tr_TR
dc.title Konaklama işletmelerinde öz uyumun iş performansına etkisi: yaşam doyumunun aracı rolü tr_TR
dc.title.alternative The effects of self concordance on job performance in hospitality companies: the moderating role of life satisfaction tr_TR
dc.type article tr_TR
dc.relation.journal Yönetim Bilimleri Dergisi tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 112031 tr_TR
dc.identifier.volume 11 tr_TR
dc.identifier.issue 21 tr_TR
dc.identifier.startpage 117 tr_TR
dc.identifier.endpage 133 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Dosyalar Boyut Biçim Göster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster