dc.contributor.author |
Kale, Emine |
|
dc.date.accessioned |
2021-07-06T06:23:20Z |
|
dc.date.available |
2021-07-06T06:23:20Z |
|
dc.date.issued |
2013 |
|
dc.identifier.citation |
Kale, E. (2013), Konaklama İşletmelerinde Öz Uyumun İş Performansına Etkisi:
Yaşam Doyumunun Aracı Rolü, Yönetim Bilimleri Dergisi, 11 (21), 117-133. |
tr_TR |
dc.identifier.uri |
https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/46277 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/3571 |
|
dc.description.abstract |
Bu çalışmanın temel amacı, çalışanların öz uyumlarının iş performansına yönelik etkisinde yaşam doyumunun aracı rolünü belirlemektir. Araştırmanın evrenini Kapadokya bölgesinde yer alan dört ve beş yıldızlı otel çalışanları oluşturmaktadır. Evrenin tamamı araştırma kapsamına dâhil edilmiştir. Veri toplama aracı olarak anket tekniği kullanılmıştır
ve araştırma sonunda 176 geçerli anket toplanmıştır. Yapılan korelasyon analizi sonuçlarına göre, öz uyumun bütün boyutları ile (dışsal, içe yansıtma, tanımlanmış, içsel) iş performansı arasında pozitif düzeyde anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Ayrıca hiyerarşik regresyon analizi sonuçlarına göre; tanımlanmış öz uyum boyutunun iş performansına
yönelik etkisinde bireylerin yaşam doyumu aracı rolü tespit edilirken; dışsal, içe yansıtma ve içsel öz uyum boyutlarının, iş performansına yönelik etkisinde yaşam doyumunun bir etkisi görülmemiştir. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
İş performansı |
tr_TR |
dc.subject |
Öz uyum |
tr_TR |
dc.subject |
Yaşam doyumu |
tr_TR |
dc.subject |
Otel işletmeleri |
tr_TR |
dc.title |
Konaklama işletmelerinde öz uyumun iş performansına etkisi: yaşam doyumunun aracı rolü |
tr_TR |
dc.title.alternative |
The effects of self concordance on job performance in hospitality companies: the moderating role of life satisfaction |
tr_TR |
dc.type |
article |
tr_TR |
dc.relation.journal |
Yönetim Bilimleri Dergisi |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/gastronomi ve mutfak sanatları bölümü/gastronomi ve mutfak sanatları anabilim dalı |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
112031 |
tr_TR |
dc.identifier.volume |
11 |
tr_TR |
dc.identifier.issue |
21 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
117 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
133 |
tr_TR |