dc.contributor.author |
Bozkurt, İrem |
|
dc.contributor.author |
Yıldırım, Enes |
|
dc.contributor.author |
Dağ, Tuğba |
|
dc.date.accessioned |
2021-07-05T12:40:34Z |
|
dc.date.available |
2021-07-05T12:40:34Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.identifier.citation |
Bozkurt, İ., Yıldırım, E., & Dağ, T. (2019). Mardin İlinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Değerlendirilmesi SWOT Analizi Örneği. Presented at the 20. Ulusal Turizm Kongresi, Eskişehir. |
tr_TR |
dc.identifier.isbn |
978-975-06-3632-5 |
|
dc.identifier.uri |
https://utk20.anadolu.edu.tr/sites/utk20.anadolu.edu.tr/files/files/1_BOLUM_2.pdf |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/3532 |
|
dc.description.abstract |
Bu çalışma Mardin ilinin gastronomi turizmi potansiyeli kapsamında SWOT analizi ile değerlendirilmesine yöneliktir. Çalışmanın amacı, Mardin’in sahip olduğu binlerce yıllık kozmopolit geçmişinin getirdiği mutfak kültürünü ortaya koymak ve gastronomik alanda değerlendirmektir. Çalışma kapsamında gerekli literatür taraması sonucunda ikincil veriler elde edilirken çalışmanın sadece literatür taraması ile sınırlı kalmaması ve şehrin mutfak kültürü ile gastronomi turizmi potansiyeline yönelik farklı bilgilere ulaşmak adına konu ile ilgili daha derin bilgilere sahip olduğu düşünülen Mardin Aşçılar ve Pastacılar Derneği başkanı, Mardin Otelciler Derneği başkanı ve Mardin Gastronomi Mutfak Sanatı ve Atölyesi’nin aşçıbaşısı ile yarı yapılandırılmış görüşme sonucunda birincil veriler elde edilmiştir. Elde edilen birincil ve ikincil veriler kapsamında SWOT analizi değerlendirilmesi yapılmıştır. Ulaşılan bulgular neticesinde de Mardin’in zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğu ancak gastronomik açıdan ön plana çıkarılmasında gerekli girişim ve çalışmaların yapılmadığı sonucuna varılmıştır. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Mardin |
tr_TR |
dc.subject |
Gastronomi turizmi |
tr_TR |
dc.subject |
SWOT analizi |
tr_TR |
dc.title |
Mardin ilinin gastronomi turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi: SWOT analizi örneği |
tr_TR |
dc.type |
conferenceObject |
tr_TR |
dc.relation.journal |
20. Ulusal Turizm Kongresi |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
273210 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
0000-0002-5977-2123 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
339 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
346 |
tr_TR |