Gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi alan öğrencilerin yiyecekte çeşitlilik arayışı düzeyleri: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi örneği

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Aydın, Şule
dc.contributor.author Eren, Duygu
dc.contributor.author Yiğit, Serkan
dc.date.accessioned 2021-07-02T07:37:19Z
dc.date.available 2021-07-02T07:37:19Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation AYDIN, Ş., EREN, D., & YİĞİT, S. (2019). Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitimi Alan Öğrencilerin Yiyecekte Çeşitlilik Arayışı Düzeyleri Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Örneği. Presented at the 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi tr_TR
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.11787/3476
dc.description.abstract Beslenme olgusu insanlar için vazgeçemeyecekleri derecede önemli olan bir konudur. Hayatın devam edebilmesi için insanların beslenmesi gerekmektedir. İnsanların beslenme tarzlarını tercih ettikleri yiyecekler oluşturmaktadır. İnsanların tercih ettiği yiyeceklere alışması sonuncunda yeni yiyeceklere karşı tutumu farklılık göstermektedir. Alışılmış yiyecekleri tercih etme durumu, beslenme açısından kolaylık sağlasa da zamanla beslenme şekli döngü haline gelmektedir. Bu tutum insanlarda, yeni yiyecekleri denemede ve tüketmede isteksiz davranmaya neden olabilmektedir. Özellikle yiyecek ve içecek sektörü içerisinde çalışan mutfak personellerinin, bu gibi tutum sergilemesi mesleki açıdan büyük bir dezavantaj sergilemektedir. Bu nedenle bu çalışmanın amacı gelecekte şef /aşçıbaşı adayı olan; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin, yiyecekte çeşitlilik arayışı düzeylerini Van Trijp ve Steenkamp (1992) tarafından geliştirilmiş olan “Yiyecekte Çeşitlilik Arayışı Ölçeği” ile ölçmektir. Bu amaçla; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tur izm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne kayıtlı 202 öğrenci ile yüzyüze görüşme yöntemiyle desteklenmiş anket çalışması uygulanmıştır. Toplanan veriler, istatistik değerlendirme ve analiz programı aracılığıyla analiz edilerek yorumlanmıştır. Çalışma sonunda elde edilen veriler ışığında önerilerde bulunulmuştur. tr_TR
dc.description.abstract Nutrition is an important issue that people cannot give up. For life to continue, people need to be fed. People's diet forms their preferred food. As people become accustomed to the foods they prefer, their attitude towards new foods varies. Although the preference for conventional foods provides convenience in terms of nutrition, the diet becomes a cycle over time. This attitude can cause people to be reluctant to try and consume new foods. Such an attitude of the kitchen staff especially working in the food and beverage sector presents a great disadvantage in terms of occupation. For this reason, the aim of this study is measure to variety seeking tendecy of future chef’s / cook’s candidate; Nevşehir Hacı Bektaş Veli University, Faculty of Tourism Gastronomy and Culinary Arts Department students' quest for variety seeking tendecy in food by Van Trijp and Steenkamp (1992) developed by the "Variety Seeking Tendecy Scale". For this purpose; A questionnaire was administered to 202 students enrolled in Nevşehir Hacı Bektaş Veli University, Faculty of Tourism, Department of Gastronomy and Culinary Arts. The collected data were analyzed and interpreted through statistical evaluation and analysis program. Suggestions were made in the light of the data obtained at the end of the study. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess tr_TR
dc.subject Beslenme tr_TR
dc.subject Nutrition tr_TR
dc.subject Yiyecekte çeşitlilik arayışı tr_TR
dc.subject Yiyecek alışkanlıkları tr_TR
dc.subject Variety seeking tendecy tr_TR
dc.subject Food habits tr_TR
dc.title Gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi alan öğrencilerin yiyecekte çeşitlilik arayışı düzeyleri: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi örneği tr_TR
dc.title.alternative In the gastronomy and culinary arts educated students level of variety seeking tendecy: example of Nevşehir Hacı Bektaş Veli university tr_TR
dc.type conferenceObject tr_TR
dc.relation.journal 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi tr_TR
dc.contributor.department Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm işletmeciliği bölümü/turizm işletmeciliği anabilim dalı tr_TR
dc.contributor.authorID 59459 tr_TR
dc.contributor.authorID 58873 tr_TR
dc.contributor.authorID 304126 tr_TR


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster