dc.contributor.author |
Aydın, Şule |
|
dc.contributor.author |
Eren, Duygu |
|
dc.contributor.author |
Yiğit, Serkan |
|
dc.date.accessioned |
2021-07-02T07:37:19Z |
|
dc.date.available |
2021-07-02T07:37:19Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.identifier.citation |
AYDIN, Ş., EREN, D., & YİĞİT, S. (2019). Gastronomi ve Mutfak Sanatları Eğitimi Alan Öğrencilerin Yiyecekte Çeşitlilik Arayışı Düzeyleri Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Örneği. Presented at the 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi |
tr_TR |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/3476 |
|
dc.description.abstract |
Beslenme olgusu insanlar için vazgeçemeyecekleri derecede önemli olan bir konudur. Hayatın devam edebilmesi için insanların
beslenmesi gerekmektedir. İnsanların beslenme tarzlarını tercih ettikleri yiyecekler oluşturmaktadır. İnsanların tercih ettiği
yiyeceklere alışması sonuncunda yeni yiyeceklere karşı tutumu farklılık göstermektedir. Alışılmış yiyecekleri tercih etme
durumu, beslenme açısından kolaylık sağlasa da zamanla beslenme şekli döngü haline gelmektedir. Bu tutum insanlarda, yeni
yiyecekleri denemede ve tüketmede isteksiz davranmaya neden olabilmektedir. Özellikle yiyecek ve içecek sektörü içerisinde
çalışan mutfak personellerinin, bu gibi tutum sergilemesi mesleki açıdan büyük bir dezavantaj sergilemektedir. Bu nedenle bu
çalışmanın amacı gelecekte şef /aşçıbaşı adayı olan; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve
Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin, yiyecekte çeşitlilik arayışı düzeylerini Van Trijp ve Steenkamp (1992) tarafından
geliştirilmiş olan “Yiyecekte Çeşitlilik Arayışı Ölçeği” ile ölçmektir. Bu amaçla; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tur izm
Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne kayıtlı 202 öğrenci ile yüzyüze görüşme yöntemiyle desteklenmiş anket
çalışması uygulanmıştır. Toplanan veriler, istatistik değerlendirme ve analiz programı aracılığıyla analiz edilerek
yorumlanmıştır. Çalışma sonunda elde edilen veriler ışığında önerilerde bulunulmuştur. |
tr_TR |
dc.description.abstract |
Nutrition is an important issue that people cannot give up. For life to continue, people need to be fed. People's diet forms their
preferred food. As people become accustomed to the foods they prefer, their attitude towards new foods varies. Although the
preference for conventional foods provides convenience in terms of nutrition, the diet becomes a cycle over time. This attitude
can cause people to be reluctant to try and consume new foods. Such an attitude of the kitchen staff especially working in the
food and beverage sector presents a great disadvantage in terms of occupation. For this reason, the aim of this study is measure
to variety seeking tendecy of future chef’s / cook’s candidate; Nevşehir Hacı Bektaş Veli University, Faculty of Tourism
Gastronomy and Culinary Arts Department students' quest for variety seeking tendecy in food by Van Trijp and Steenkamp
(1992) developed by the "Variety Seeking Tendecy Scale". For this purpose; A questionnaire was administered to 202 students
enrolled in Nevşehir Hacı Bektaş Veli University, Faculty of Tourism, Department of Gastronomy and Culinary Arts. The collected
data were analyzed and interpreted through statistical evaluation and analysis program. Suggestions were made in the light of
the data obtained at the end of the study. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Beslenme |
tr_TR |
dc.subject |
Nutrition |
tr_TR |
dc.subject |
Yiyecekte çeşitlilik arayışı |
tr_TR |
dc.subject |
Yiyecek alışkanlıkları |
tr_TR |
dc.subject |
Variety seeking tendecy |
tr_TR |
dc.subject |
Food habits |
tr_TR |
dc.title |
Gastronomi ve mutfak sanatları eğitimi alan öğrencilerin yiyecekte çeşitlilik arayışı düzeyleri: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi örneği |
tr_TR |
dc.title.alternative |
In the gastronomy and culinary arts educated students level of variety seeking tendecy: example of Nevşehir Hacı Bektaş Veli university |
tr_TR |
dc.type |
conferenceObject |
tr_TR |
dc.relation.journal |
4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/turizm fakültesi/turizm işletmeciliği bölümü/turizm işletmeciliği anabilim dalı |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
59459 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
58873 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
304126 |
tr_TR |