dc.contributor.author |
Çontu, Mehmet |
|
dc.date.accessioned |
2021-07-02T06:20:38Z |
|
dc.date.available |
2021-07-02T06:20:38Z |
|
dc.date.issued |
2020 |
|
dc.identifier.citation |
A’dan Z’ye Gastronomi Sözlügü, Bölüm adı:(Kat Kat Dösemek(eng. Layer), Fr. Chantilly:
Çırpmak, Ezme: Püre, Korse (fr. Corser, Eng. Flavour), Ovarak Öldürmek, Sulandırmak) (2020)., ÇONTU MEHMET, Detay Yayıncılık, Editör:Mehmet SARIISIK, Gülçin ÖZBAY, Veli CEYLAN, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 783, ISBN:978-65-254-253-8, Türkçe(Bilimsel Kitap), (Yayın No:
6418449) |
tr_TR |
dc.identifier.uri |
https://www.detayyayin.com.tr/urun/gastronomi-sozlugu-a-dan-z-ye# |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/3437 |
|
dc.description.abstract |
Gastronomi biliminin tüm dünyada her geçen gün daha fazla ilgi ve talep gördüğü günümüzde bilimsel açıdan önemli taşların yerine oturması, eksik ya da yanlış bilgilerin ayıklanması, yeni bilgilerin elde edilmesi ve gastronomi bilimine yakışan bir eğitim anlayışı ve mezunlarının kazanılması için doğru bilgiyi doğru yerden ve doğru zamanda elde etmek bir zorunluluk haline gelmiştir. Bilim içerisinde geçen kavramların yine bilimsel esaslar içinde öğrenilmesi ve öğretilmesi, sunulacak eğitim kadar ilgili kişilerin mesleklerindeki başarıları açısından da ayrı bir öneme sahiptir. Bu çalışma ilgili alandaki önemli bir açığı kapatmaya yardım edebilmek amacıyla tasarlanmıştır. Gastronomi alanında öğretici veya öğrenci sıfatıyla bulunanlar kadar mesleği icra edenler açısından da temel eser niteliği taşımaktadır. Bu eserde 34 farklı kategoride yer alan toplam 1453 terim, 53 farklı üniversite görevli toplam 146 yazar tarafından kaleme alınmış ve açıklanmıştır. Yazar seçimleri olabildiğince ilgili alanda çalışan veya araştırma yapan uzmanlardan oluşturulmaya çalışılmış ve her kavram farklı kontrollerden geçirilerek son hali verilmiştir. |
tr_TR |
dc.description.sponsorship |
Detay yayıncılık |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.publisher |
Detay yayıncılık |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Kat kat dösemek |
tr_TR |
dc.subject |
Sulandırmak |
tr_TR |
dc.subject |
Ovarak öldürmek |
tr_TR |
dc.subject |
Eng layer |
tr_TR |
dc.subject |
Fr. chantilly |
tr_TR |
dc.subject |
Çırpmak |
tr_TR |
dc.subject |
Ezme |
tr_TR |
dc.subject |
Fr. corser |
tr_TR |
dc.subject |
Eng |
tr_TR |
dc.subject |
Flavour |
tr_TR |
dc.title |
A'dan Z'ye gastronomi sözlüğü |
tr_TR |
dc.type |
bookPart |
tr_TR |
dc.relation.journal |
A'dan Z'ye gastronomi sözlüğü |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi/Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz turizm meslek yüksekokulu/otel, lokanta ve ikram hizmetleri bölümü/turizm ve otel işletmeciliği pr. |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
51330 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
0000-0001-9387-6308 |
tr_TR |