Özet:
Filipinler, resmi adıyla Filipinler Cumhuriyeti, Pasifik Okyanusu'nun batısında konumlanan bir Güneydoğu Asya ülkesidir...Filipin mutfağı, Filipin takımadalarında bulunan yüzden fazla farklı etnik grubun mutfak kültürlerinin harmanlanmasından oluşur. Yemek yapma stilleri yüzyıllar boyunca Malezya ve Endonezya başta olmak üzere diğer Avustonezya dil ailesinde bulunan toplumların yemek kültürleriyle evrimleşmiş ve çok çeşitli karma bir mutfak haline gelmiştir. Bununla birlikte Filipinler takımadalarının kültürlerini zenginleştiren başlıca Hint, Çin, İspanyol ve Amerikan etki dalgaları doğrultusunda gelen yeni öğeler ve uygulamalar yerel bileşenlere ve yerel mutfak kültürüne adapte olmuştur. Filipin mutfağında yemekler basitçe hazırlanan kızarmış tuzlu balık ve pilavdan, karmaşık reçeteleri olan “Paella” ve “Cozido” gibi İberya kökenli yemeklere kadar uzanan geniş bir yelpazede çeşitlilik gösterir...