dc.contributor.author |
Aslan, Zeynep |
|
dc.contributor.author |
Güneren, Ebru |
|
dc.contributor.author |
Çoban, Gamze |
|
dc.date.accessioned |
2021-06-29T12:15:40Z |
|
dc.date.available |
2021-06-29T12:15:40Z |
|
dc.date.issued |
2014 |
|
dc.identifier.issn |
2147-8775 |
|
dc.identifier.uri |
https://www.jotags.org/Articles/2014_vol2_issue4/2014_vol2_issue4_article1.pdf |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.11787/3290 |
|
dc.description.abstract |
Mutfak kültürünün bir destinasyonun ya da ülkenin en önemli miraslarından biri olduğu yeni yeni fark edilmektedir. Doğal güzellik ve kültürel çekicilik açısından zengin bir yapıya sahip olan Nevşehir de kendine has zengin bir mutfağı bünyesinde barındırmaktadır. Bu bağlamda mevcut çalışma ile İç Anadolu kültürünün zenginliğini yansıtan yönü ile Nevşehir mutfağının turizm hareketinde bir çekicilik unsuru olarak kullanılıp kullanılmadığının saptaması ve ilin yöresel yemek kültürünün, bölgenin markalaşmasına sağlayacağı düşünülen katkının belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaca ulaşmak için, öncelikle bir literatür incelemesi yapılmış ve elde edilen bilgilerden yola çıkarak bir alan araştırması gerçekleştirilmiştir. Veri toplama yöntemi olarak nitel araştırma yöntemlerinden yarı yapılandırılmış görüşme tekniği tercih edilmiştir. Araştırma sorularından yola çıkarak hazırlanan formda açık uçlu sorulara yer verilmiştir. Araştırma kapsamında Nevşehir’deki yöresel yemek sunan restoranlar, dört ve beş yıldızlı oteller, butik oteller, seyahat acenteleri ve kamu kuruluşlarının (il turizm müdürlüğü ve belediyeler) orta ve üst düzey yöneticileri olmak üzere turizm paydaşları ile görüşmeler yapılmıştır. |
tr_TR |
dc.description.abstract |
It has been recently recognized that culture of cuisine is one of the most important
heritages of a destination or a country. Nevşehir which is quite rich in terms of natural
beauty and cultural attractions has an authentic and rich cuisine. Considering this, it was
aimed to determine whether Nevşehir’s cuisine was used as an element of attraction for
tourism with its reflection of the richness of Middle Anatolian Culture and to determine
the probable contribution of local culture of cuisine of the province to region’s branding
with this study. With this end in view, first a literature review was made and a field
research was conducted based on the information collected. Semi-structured interview
method which is one of the qualitative research methods was preferred as the data
collection method. Open-ended questions were used in the question form which was
prepared based on the research questions. Tourism stakeholders such as mid and upper
level managers of restaurants which serve local cuisine, four and five-star hotels, boutique
hotels, travel agencies, and local governmental organizations (provincial directorate of
tourism and municipalities) were interviewed. |
tr_TR |
dc.language.iso |
tur |
tr_TR |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
tr_TR |
dc.subject |
Destinasyon markalaşması |
tr_TR |
dc.subject |
Tanıtım |
tr_TR |
dc.subject |
Yöresel mutfak |
tr_TR |
dc.subject |
Local Cuisine |
tr_TR |
dc.subject |
Destination Branding |
tr_TR |
dc.subject |
Promotion |
tr_TR |
dc.title |
Destinasyon markalaşma sürecinde yöresel mutfağın rolü Nevşehir örneği |
tr_TR |
dc.title.alternative |
The role of local cuisine in the process of destination branding: case of Nevşehir |
tr_TR |
dc.type |
article |
tr_TR |
dc.relation.journal |
Journal of tourism and gastronomy studies |
tr_TR |
dc.contributor.department |
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
37053 |
tr_TR |
dc.contributor.authorID |
0000-0003-2669-4402 |
tr_TR |
dc.identifier.volume |
2 |
tr_TR |
dc.identifier.issue |
4 |
tr_TR |
dc.identifier.startpage |
3 |
tr_TR |
dc.identifier.endpage |
13 |
tr_TR |